Dakar Rallypoule 2015

Een poule voor alle wedstrijden van het Rallyclinic Dutch Open

Dakar Rallypoule 2015

Berichtdoor rallymitchel » di dec 30, 2014 9:31

Het is er weer! De 3e editie van de Dakar poule gaat van start! Na 2 succesvolle jaren hebben we besloten om alsnog de 3e editie te organiseren.

Hoe werkt het?
Het werkt als volgt. De poule bestaat uit 12 vragen met een aantal deelvragen. Deze vragen staan op de website: http://rallyworld.intropagina.nl/rallypoules.html. De puntentelling wordt hierbij ook weergeven. De poule kan ingevuld worden via een mail (PB of Email: Rallyworld.intropagina@hotmail.com) of via dit forum op rallysport. Voor meer instructies kunt u terecht op onze website en inleveren kan totdat de eerste deelnemer aan de Dakar gestart is. We wensen iedereen veel succes.

Voor vragen kunt u ons een PB of mail sturen.

Ex-Winnaars:
2014: Johan Veenstra
2013: Wouter Boot
Avatar gebruiker
rallymitchel
 
Berichten: 418
Geregistreerd: za nov 05, 2011 16:21
Woonplaats: Usa

Re: Dakar Rallypoule 2015

Berichtdoor rallymitchel » wo jan 21, 2015 21:11

De Dakar is inmiddels afgelopen, de uitslag is bekend!
Ik heb dit jaar niet de tijd gehad om van etappe tot etappe na te kijken, maar dat maakt de spanning er hopelijk niet minder op! Hier een verslag van de Dakar poule van alles wat u nog te goed heeft van ons.

Dit jaar wat minder deelnemers dan vorig jaar, maar dat maakte de kansen groter om te winnen! Ook Johan Veenstra, de winnaar van vorig jaar, en Johan van der Hoef, de 2e plaats van vorig jaar waren opnieuw van de partij. Maar verstand van Dakar is misschien wel handig, maar daarmee win je nog niet de poule.

De eerste week
Aan het begin ging het dan ook erg gelijk op. Tot en met etappe 3 waren er nauwlijks punten verdiend en bestond het klassement uit verschillen van 1 á 2 punten. Op etappe 4 waren het heel eventjes Johan van der Hoef en Johan Veenstra die er bovenuit staken, maar al snel kregen ze ook tegenstand van Alex Hendrix. Na 6 etappe's bestaat de top 3 uit Johan van der Hoef, Alex Hendrix en Johan Veenstra. Maar tijdens de 7e etappe (incl. de rustdag) konden er veel punten worden verdiend. Toen werden al gauw de kleine gaten gemaakt. Joey van der Hoef pakte zeer verassend de kop en Alex Hendrix wist nog altijd zijn 2e positie vast te houden. De derde plaats werd gedeeld door de twee Johan's en daarachter volgden Colin Veenstra en Mitchel van der Hoef, wiens namen in de eerste week eigenlijk onzichtbaar waren.

Op weg naar Buenos Aires
De tweede week (en vooral de laatste etappe) zullen ook dit jaar weer voor de beslissing in het klassement zorgen. Vorig jaar wist Johan Veenstra door de bonuspunten aan het einde nog van de 3e plaats te stijgen naar de 1e plaats. Dit jaar staat hij opnieuw 3e maar op etappe 8 en 9 veranderd er weinig. Veel punten worden misgelopen door de verassende etappeuitslagen en er worden nauwlijks punten verdiend, wat voor Joey vd Hoef en Alex Hendrix erg gunstig was. Op etappe 10 hoefde Johan Veenstra de 3e plek niet meer te delen met Johan vd Hoef, die veel punten liet liggen in de 2e week. Verder veranderde er weinig in het klassement, Joey van der Hoef stond na 13 etappes nog gewoon aan kop, met Alex Hendrix een aantal punten achter hem op de 2e plaats, maar toen kwamen de bonuspunten nog...

Eindstand
En die bonuspunten zouden uiteraard voor de beslissing zorgen, want er konden een hoop punten worden verdiend aan het einde vd wedstrijd. Toch bleven dit jaar de verschillen heel erg klein, een paar punten konden ervoor zorgen dat je posities omlaag zou vallen. Er was er eigenlijk maar één die verreweg de beste was. Ook dit jaar was dat Johan Veenstra! Gefeliciteerd! Johan Veenstra wint verassend voor de 2e maal op rij! Hij wist op de valreep nog de poule in te vullen en met succes! De 2e en 3e plaats zijn uiteindelijk voor zoontje Colin Veenstra en Mitchel van der Hoef, die op het eind nog verassend veel punten wisten te scoren. Maar nogmaals, het waren kleine verschillen:

1. Johan Veenstra (84 pnt)
2. Colin Veenstra (40 pnt)
3. Mitchel van der Hoef (39 pnt)
4. Alex Hendrix (37 pnt)
5. Johan van der Hoef (36 pnt)
6. Joey van der Hoef (30 pnt)

Extra's
Dit jaar had ik wat speciaals bedacht. Want naast het totale klassement heb ik ook nog 4 andere klassementen: het motoren, quads, auto en truckklassement. Wie het meeste punten had in een klasse, mag deze op zijn naam schrijven. Om te beginnen bij de motoren, deze werd gewonnen door opnieuw Johan Veenstra (23 pnt), maar Alex Hendrix en Colin Veenstra (17 pnt) zaten daar niet ver vanaf, zij deelden een 2e positie. Vervolgens het quad klassement, dat verassend werd gewonnen door Mitchel van der Hoef (15 pnt), het was ook de enige klasse waar hij 'veel' punten wist te scoren. De 2e plaats daar was voor Joey van der Hoef (11 pnt), en 3e Alex Hendrix (9 pnt). Het was ook het enige klassement waar Johan en Colin Veenstra nauwlijks punten scoorden, slechts 2 pnt. In het auto klassement is Johan Veenstra overduidelijk de betere (27 pnt). Alex Hendrix pakt op nieuw de 2e plaats daar (11 pnt) en de 3e plek is voor Colin Veenstra (9 pnt). Ook het Truck klassement zal niet heel verassend zijn, want ook daar was Johan Veenstra de beste (31 pnt), Colin Veenstra 2e (12 pnt), en Johan van der Hoef 3e (11 pnt). Ook uit deze statistieken kunnen we zien dat Johan Veenstra toch wel een verdiende winst pakt.

Dakar Poule 2016?
We zijn er zeel waarschijnlijk volgend jaar weer bij! Met dan ook live tussenstanden, waar ik dit jaar geen tijd voor had omdat ik het druk had met persoonlijke zaken. Volgend jaar zal de poule op de vernieuwde website staan. En ook op de (toekomstige) Facebook en Twitter pagina zal meer info beschikbaar zijn. Kortom, de Dakar Poule van 2016 zal nog spectaculairder en spannender worden met hopelijk een groter aantal deelnemers dan afgelopen jaar. Ook deze poule zal op het Rallysport forum uiteraard te vinden zijn! Ik wil iedereen graag bedanken voor het meedoen en hopelijk tot volgend jaar! (De hall of fame vind u hieronder)

2015: Johan Veenstra
2014: Johan Veenstra
2013: Wouter Boot

Afbeelding
Avatar gebruiker
rallymitchel
 
Berichten: 418
Geregistreerd: za nov 05, 2011 16:21
Woonplaats: Usa


Keer terug naar Rallypoule

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast