Nederlands English
Belgian Rally Academy: check de programma’s voor piloten en copiloten!
30-09-2021
09:45
WRC, BRC, … de topmomenten volgen elkaar in snel tempo op in het Belgische rallylandschap. Met de Belgian Rally Academy zetten we deze trend verder . Vandaag publiceren we de programma’s voor piloten en copiloten. De line-up van onze ervaren coaches werd al bij de persvoorstelling van juli 2021 duidelijk. Deze professionals staan te popelen om ervaren en minder ervaren piloten en copiloten te begeleiden in hun rallycarrière.

Na de bekendmaking van dit nagelnieuw initiatief stond de telefoon roodgloeiend. Er is heel wat interesse en enthousiasme om deel te nemen. Met trots en fierheid zien we dat de eerste wave voor zowel piloten als copiloten voor meer dan de helft gevuld is! De early birds hadden gelijk… En wat mooi is, het is een bonte mengeling van beginners en meer ervaren (co)piloten.

Geen paniek, er zijn nog enkele plaatsjes vrij in ons rallynest. Check de programma’s en laat je overtuigen door dit unieke concept, met hoofdfocus op praktisch leren, ervaren en doen! Blokkeer de data in je agenda en schrijf je nog vandaag in!


Programma Piloten

Dag 1 - donderdag 22/10

Stéphane Prévot dompelt jullie onder in de wondere wereld van “nota’s maken”. Welke systemen zijn er, hoe kan je vlot werken, welke valkuilen zijn er en vooral welk systeem past het best bij jou?

Een ganse dag luisteren naar theorie? Vergeet het! Korte theorie, vragen stellen en het direct aan de lijve ondervinden, uittesten en bijsturen.
We verkennen proeven van de TAC rally in Tielt en brengen je de knepen van het “nota’s maken” ter plekke bij.

Dag 2 - donderdag 29/10

Place to be: de ateliers van GoDrive. Yannick Willocx legt jullie haarfijn uit hoe een rallywagen het best kan afgesteld worden. Luister, kijk en doe! Het hoe en waarom van een juiste afstelling wordt voor jou een heel bekende materie. Eentje waar jij het verschil mee kunt maken!
In de namiddag zijn de uitdagende proeven van de Ypres Rally aan de beurt en werken we verder aan onze nota’s, één van de basisvereisten om te winnen! Meer specifiek: verkennen, nota’s kritisch bekijken, onboards analyseren, … Dit alles om jouw systeem te verbeteren en steeds beter in de vingers te krijgen.

Dag 3 - woensdag 17/11

Car Control! Een dag slippen en driften? OK, de fun factor zal er zeker zijn. Alleen leert je dit niet genoeg en wij willen jou verder brengen. Hoe en waar rem ik het best? Hoe en waar hanteer ik correct de handrem? Hoe positioneer ik de wagen? Wat vertelt mijn wagen me? Leer een wagen aanvoelen en leer om dit “gevoel” te vertalen naar een set-up, geschikt voor de rally die je gaat rijden! En wie beter dan Vincent Verschueren kan jullie hierin begeleiden?

Dag 4 – donderdag 18/11

Vandaag is het aan jou om wat je leerde tijdens de lessen ‘Afstelling’ en ‘Car Control’ samen te brengen op het circuit!
Met een CrossKart ga je het circuit op. Daar kan jij oefenen en testen met verschillende ophangingen en afstellingen. Wat doet dit met je rempunten? Heeft de afstelling invloed op je rijlijnen? Allemaal zaken die je zelf gaat ontdekken op het circuit, onder het waakzame oog van Vincent Verschueren.
Maak je klaar voor een intense dag: briefing, intens trainen, leervolle feedback, bijsturen, opnieuw zwetend oefenen, gevolgd door stimulerende feedback, … Wedden dat je wil blijven doorgaan? En dat je met hopen kennis en ervaring terug huiswaarts vertrekt?

Dag 5 – vrijdag 26/11

Rotax Max Karting. Niet zomaar een dagje zondagse karting! Zet alle opgedane kennis vandaag in. Voel de adrenaline. Gier door de bochten. Met kennis van zaken!
De ideale rijlijn, gevolgd door het juiste rempunt, om nadien vol uit de bocht te kunnen accelereren. Verander jij dit tijdens een volgend rondje? Kies je andere lijnen? Pas je jouw gedrag aan, aan het veranderende wegdek en parcours? En je nota’s niet te vergeten, welke invloed heeft dit op jouw nota’s en pas je ze tijdig aan?
Een bomvolle agenda met training en continue jezelf bijsturen, waardoor je intens klaargestoomd wordt voor de grote finale van dag 6.


Dag 6 – donderdag 9/12

De grote finale! We trekken de Franse grens over. Daar wacht een klassementsproef op onze Belgian Rally Academy piloten.
Verken het parcours, maak keuzes rond de afstelling van je wagen, en race! Have fun, maak je eerste kilometers, ontvang de feedback van onze coaches, stuur bij en groei! Dit aan het stuur van de Renault Clio of van je eigen wagen.
Na deze dag, met juiste omkadering, ondersteuning en nazorg, ben jij klaar om met meer kennis van zaken je eerste of volgende rally te rijden. Ondertussen advies of raad nodig, of heb je praktische vragen? Shoot! Onze coaches helpen je met plezier verder.


Programma Copiloten

Een 3-daagse opleiding op vrijdag 10, en zaterdag 11 en 18 december.


De copiloot: ‘het manusje-van-alles’, wordt gezegd en dat ligt ook heel dicht bij de waarheid! Die veelzijdigheid is de basis en zit in je bloed. Stéphane, Ward en Vincent dompelen jullie met veel plezier, enthousiasme en kennis onder in een zeer gevarieerd en geanimeerd bad, vol met praktische opdrachten en leermomenten. De rol van de copiloot is niet alleen cruciaal, het is eveneens een uiterst geschikte plaats om vol kennis, vertrouwen en met plezier mee te bouwen aan het succes van jouw piloot en rallyteam.

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden als copiloot, en welke niet?

Stéphane Prévot en Ward Hanssens starten met de voorbereiding van een wedstrijd: zoek, vind en analyseer het wedstrijdreglement. We leren je op een praktische manier om te gaan met de veelheid aan informatie, zonder de belangrijke details uit het oog te verliezen. Wat moet je tijdig aanvragen? Welke documenten moet je invullen? Kortom: hoe zorg je er voor dat je tijdig en correct ingeschreven bent.

We bereiden je eveneens voor op de wedstrijd zelf. Het afhalen van het roadbook en alle nodige documenten aan de wedstrijdtafel, het verkennen van de proeven, maar ook van de verbindingswegen. We leren jou hoe je je hier het best kunt in organiseren, om zo efficiënt mogelijk alles te kunnen afwerken.

Tijdens deze 3-daagse cursus werken we ook concreet rond de rallydag zelf: eens een rally start, zijn jouw nota’s de basis van jullie succes!
Hoe breng je op het juiste tempo en met de juiste toon de nota’s over? Waar motiveer je jouw piloot? Waar toom je hem of haar net genoeg in? We leren dit op een heel praktische manier, waarbij ook de focus gelegd wordt op het aanpassen van nota’s tijdens het rijden zelf. Vincent, Stéphane en Ward hebben hier tal van tips en tricks klaar voor je.

Rally is natuurlijk zo veel meer dan alleen maar nota’s overbrengen. Hoe werk je met bandenkaarten? Wat is je rol bij het controleren van de bandendruk? Hoe zorg je dat jullie de juiste verbinding volgen? Hoe vul je nu precies die tijdskaart in? Wat als er een alternatief parcours moet gereden worden: hoe pak ik zoiets concreet aan? En wat moet ik nu eigenlijk doen met al die addenda? Deze thema’s komen gedurende drie dagen uitgebreid aan bod. Ook hier staan onze coaches Ward, Stéphane en Vincent jullie met raad en daad bij.

Na deze 3 dagen stap je vol zelfvertrouwen in de rechter kuipzetel. En breekt het angstzweet je misschien nog uit? Geen paniek, ook hier blijven onze ervaren coaches Stéphane, Ward en Vincent bereikbaar voor onze Belgian Rally Academy copiloten.

Aarzel niet, schrijf je vandaag nog in. En zet je eerste stappen, die zichzelf dubbel en dik terugverdienen in je verdere rally carrière!

Meer info : www.belgianrallyacademy.com.
Redacteur: Pb Belgian Rally Academy | Foto's Logo