Nederlands English
Dynamische première BHRsport 2014
11-04-2014
22:29
De spectaculaire onthulling van de nieuwe rallyauto van het Markelose tweetal Borsboom en Hietbrink, toonde het trotse eindproduct van meer dan een jaar zwoegen. Het resultaat mag er zijn; de volledig nieuw opgebouwde Peugeot 206 GTI 2.0-16V kent zijn gelijke niet in het rallyveld.

‘De dynamiek spat er van af’, weet een enthousiaste Harmen Hietbrink te vertellen. ‘Wij hebben binnen de regelgeving modificaties doorgevoerd die de auto sneller, veiliger en betrouwbaarder maken.’ ‘Dat was de uitdaging en daarin zijn wij meer dan geslaagd’. In het proces liepen de Twentenaren tegen allerlei onverwachte hindernissen aan: ‘Dit vergde nogal wat inventiviteit en uithoudingsvermogen, maar wij zijn uiteindelijk trots op de zeer competitieve auto die wij én ons team in elkaar hebben gezet’.

De bijeenkomst bij De Poppe in Markelo droeg uiteraard een feestelijk karakter. De verzamelde belangstellenden, waaronder een grote groep sponsoren, konden eigenlijk alleen maar bevestigen dat er hier een absoluut unieke auto in de spotlights stond. Op de auto pronken de nodige bedrijfsnamen. Borsboom legt uit: ‘Een auto bouwen die snel is maar tevens een hoge attentiewaarde heeft was part of the deal.’ ‘Het genereren van optimale media-aandacht is immers de tegenprestatie die wij telkens weer leveren aan onze trouwe ondersteuners.’ ‘Dat hopen we weer te gaan doen net zoals voorheen.’ Hun grote groep volgers wordt consequent duidelijk geïnformeerd met heldere persberichten, goed beeldmateriaal en uiteraard via hun social network. ‘Hierin ontstaan mooie contacten en het verbind mensen en bedrijven.’ ‘Dat werkt en heeft al mooie resultaten opgeleverd’.

Met deze opstelling hebben zij ook het afgelopen jaar - waarin niet aan rally’s werd deelgenomen - sponsoren van het eerste uur weten te binden. ‘Daar spreekt groot vertrouwen uit maar schept ook verplichtingen.’ ‘Die gaan wij graag aan’, aldus de 25-jarige Borsboom.

De nieuwe naam BHRsport heeft definitief de plaatst ingenomen van het eerdere BHrallysport, een naam die ietwat negatieve associaties opriep. Dit behoort vanaf nu tot het verleden. Hun eerste wedstrijd is er gelijk een met internationale allure; in het weekend van 2 en 3 mei a.s. start BHRsport in het Duitse Sulingen / Niedersachsen. Daar zullen zowel bolide als bemanning zich in de ‘ADAC Mobil Pegasus Rallye’ moeten gaan bewijzen.



Redacteur: Pb BHR Sport | Foto's Eigen Foto's