Nederlands English
Roel van der Zanden: “ik heb ontzettend veel zin in de Hellendoorn Rally”
16-09-2014
14:22
Op vrijdag 19 en zaterdag 20 september staat het VDZ Racing Team aan de start van de Hellendoorn Rally. In zijn zoektocht naar een nieuwe, vaste navigator voor het seizoen 2015 komt Roel van der Zanden ook tijdens deze loodzware wedstrijd in het oosten van het land aan de start met een andere navigator. Ditmaal zal Ilse van de Sande naast Roel op de hotseat plaatsnemen.

Na de voortijdige exit tijdens de Omloop van Vlaanderen, een wedstrijd die Roel voor het eerst reed, start Roel nu weer op bekend terrein. Tweemaal eerder kwam hij aan de start in Hellendoorn, vorig seizoen reed hij met de Nissan 350Z en in 2011 met de Peugeot 205 Gti. In 2013 eindigde Roel op een keurige vijfde plaats in het Nissan klassement. Het doel voor dit jaar is een hogere klassering maar vooral het finishen van de wedstrijd. De exit in Roeselare veroorzaakte een aanzienlijke hoeveelheid schade, het serviceteam van VDZ Racing is op het moment van schrijven van dit persbericht nog druk bezig met het herstellen van de schade.

“Ik heb ontzettend veel zin in de Hellendoorn Rally. Het is een mooie wedstrijd met lastige klassementsproeven. De wedstrijd start vrijdagavond met 6 lastige klassementsproeven. Daar wordt vaak al het verschil gemaakt, het is dus zaak er direct vanaf de start goed bij te zitten. De zaterdag omvat vervolgens nog eens 10 klassementsproeven met flink wat onverhard waar een foutje direct wordt afgestraft. Ook in Hellendoorn rijdt ik weer met een nieuwe navigator in de persoon van Ilse van de Sande. Ilse heeft de nodige ervaring, ook in de Hellendoorn Rally, ik zie onze samenwerking dus met veel vertrouwen tegemoet,” vertelt Roel.

De Hellendoorn Rally bestaat dit jaar uit 16 klassementsproeven verdeeld over twee wedstrijddagen. De wedstrijd start op vrijdagavond om 19:00 uur voor een avond gevuld met 6 klassementsproeven. Zaterdagochtend herstart de wedstrijd rond de klok voor 09:00 uur en de winnaar van de wedstrijd wordt rond 19:30 uur op het finishpodium verwacht.

Redacteur: Pb VDZ Racing | Foto's Wimo