Nederlands English
Scoort Jourdan Serderidis de dubbel?
11-05-2022
09:21
In de BRC Master Cup, de nieuwe competitie voor 50+ piloten, komt de top 5 in de tussenstand niet naar de Sezoensrally. Dat biedt mogelijkheden voor Jourdan Serderidis, die met een tweede opeenvolgende overwinning de leiding zou kunnen nemen.

Wie er nog aan twijfelt: de Belgische Griek scoort wel degelijk punten voor de BRC Master Cup. Jourdan Serderidis beschikt immers over de dubbele nationaliteit en hij rijdt met en Belgische licentie. De teambaas van SXM komt zijn campagne op gravel in het WRC voorbereiden in Bocholt met een Skoda Fabia Rally2.

Steve Vanbellingen zet deze keer ook een Skoda Fabia Rally2 in, nadat hij met problemen vroegtijdig moest opgeven in de Rally van Haspengouw. Henri Schmelcher is ook van de partij met zijn Porsche 991 GT3 Cup, maar op het onverhard zal hij kansloos zijn, want het is niet evident om het vermogen van de zescilinder aan de grond te krijgen op kiezel.

Outsiders zijn de snelste Historic-rijders, zoals Christophe Kerkhove, Dirk Deveux en Frank Jorissen, maar ook Didier Bosseloir, die dit jaar proeft van de Stellantis Rally Cup en enkele tenoren van de BMW M Cup, zoals Kurt Braeckevelt.Redacteur: Pb Belgian Rally Championship Masters | Foto's Persfoto