Nederlands English
Het team achter StevensRallySport
20-05-2022
22:49
Het StevensRallySport team is voor velen een bekende naam in de Nederlandse rally wereld. Voornamelijk de auto is altijd te herkennen aan de rood/wit geblokte motorkap. Maar wie is dit team eigenlijk?

Het team bestaat uit de broers Wim en Wesley Stevens uit Eindhoven. Beide heren zijn opgegroeid met de rallysport. Hun oom, Tom Egelmeers, en vader, Wim Stevens SR, filmde vroeger zowel nationale als internationale rally’s. Hierdoor zijn ze besmet met het rally virus. Na een aantal jaren als official binnen de club ELE is Wim zelf gaan bouwen aan een rally auto. Een tijd later werd de Peugeot 205 Gti geboren. Hiermee wilde Wim gaan strijden in de Peugeot 205 Gti cup in Nederland. Niet veel later behaalde Wesley zijn navigator licentie en konden de broers samen op pad.

Nieuwe auto
Met een wisselende samenstelling binnen het team is er ongeveer 6 jaar geleden begonnen met de opbouw van een nieuw rally wapen. De Peugeot 206 RC. Ook deze moest weer herkenbaar zijn aan de rood/wit geblokte motorkap. Met een mooi opgebouwde wagen en een, inmiddels, hecht en vast team zijn de broers succesvol geweest binnen hun klasse van de Nederlandse rallysport.

Het team
Wim en Wesley benadrukken dat ze dit alles niet konden bereiken zonder de hulp van het gehele team. Je kan zien dat dit een familieteam is, met een hechte band. De vader, Wim Stevens Sr, van de heren is verantwoordelijk voor de service en onderhoud tijdens de evenementen. Dit kan hij niet alleen en doet hij samen met, neef van Wim en Wesley, Bas Roose. Ook zus, Mayke Kempenaar- Stevens, is betrokken bij het team. Ze zorgt voor de sturing op het service terrein en zal ook altijd haar checklists bij hebben om alles te controleren. De spil in dit alles is Jeroen van Rossum, voor de meeste rally liefhebbers een niet te missen man. Al jaren een hart voor de Nederlandse rallysport en voor het team voelt Jeroen dan ook als een familielid. Jeroen draagt zorg voor de overheerlijke koffie, versnaperingen, lunch en avondeten. Niet alleen dat, maar ook springt hij bij met problemen aan de auto.

Sponsoren
Het Stevens rallysport team had niet kunnen bestaan zonder de hulp van sponsoren. Wim en Wesley zijn dan ook erg blij met de hulp, in iedere vorm, die ze krijgen van de sponsoren. Sinds een aantal jaren mogen ze Rookie Automotive Events al binden aan hun team en deze samenwerking loopt hopelijk nog jaren door. Ook kunnen de broers, al vanaf het begin, rekenen op de hulp van Combiflex uit Eindhoven. Combiflex verzorgt alle bestickering. De foto’s worden geleverd door WiMo fotografie en sinds kort is hier de uitbreiding van WiMo Junior nog eens bijgekomen. Verder zijn De Vries Autoschade uit Erp en Car Prof Van Dun uit Best zeer gewaardeerde sponsoren. Sinds kort mag het team zich ook binden aan AS chiptuning uit Best.

Club van 50
Uiteraard verdiend de club van 50 een aparte vermelding volgens de broers. De club van 50 is een initiatief voor familie, vrienden, kennissen, liefhebbers en fans om zich te binden aan het team. Met een jaarlijkse bijdragen van 50 euro wordt het team gesteund in het behalen van resultaten en het starten binnen het Nederlandse rally kampioenschap. Niet alleen is het leuk voor het team, maar ook voor deze sponsoren zelf. Met deze bijdragen komen ook zij op de auto te staan. Het is niet voor niks dat de rood/wit geblokte motorkap gevuld is met namen.

Wil jij hier ook een bijdrage aan bijleveren? Schroom niet om eens bij ons serviceteam aan te kloppen of contact met Wim of Wesley op te nemen via hun facebook pagina www.facebook.com/stevensrallysport


Redacteur: Pb Stevens Rallysport | Foto's Wimo