Nederlands English
8e Internationale Historische Horneland Rally 2005
17-02-2005
15:21
De 8e Internationale Historische Horneland Rally belooft een spannende race te worden. Een “echte Horneland”, waarin naast de spannende competitie een gezellige sfeer en kameraadschap hoog in het vaandel staan. Niet voor niets is het deelnemersveld sinds het begin van het nieuwe jaar al helemaal volgeboekt; ruim twee maanden voor de sluitingsdatum. Veel oude bekenden staan te popelen om in hun authentieke sportwagens de zinderende strijd met elkaar aan te gaan. Op de lijst van deelnemers staan onder meer kanshebbers als Dries Jetten, Harm Lamberigts, Ruud Strooper, Edwin van der Looy, Hans van Beek en Cor Meulen.


Een enerverende route uitgezet door André Jetten en co

Behalve de prachtige nostalgie maakt het uitgekiende routesysteem de Internationale Historische Horneland Rally oprecht tot een uniek evenement. Ook voor deze 8e editie heeft André Jetten, in samenwerking met Hans Brinkman en Jan Meester, een enerverende route uitgezet. Een route die de deelnemers het nodige bloed, zweet en tranen gaat kosten.
De in totaal 130 equipes zijn verdeeld in twee categoriën: de Tourklasse is herkenbaar aan de even nummers en de sportklasse heeft de oneven nummers toegewezen gekregen. De vrije keuze in de startnummers, onze nieuwe online-inschrijfmethode, is overigens bijzonder goed aangeslagen.

Het startschot klinkt vrijdagochtend exact om 09.01 uur

Op vrijdagochtend 18 maart 2005 begint de Nederlandse rallytop aan de tweedaagse uitdaging. Ruim twaalfhonderd kilometer lang speuren naar de aangegeven controlepunten op de Michelinkaart én dat onder enorme druk van de klok en van de opponenten. Het Hornelanddebuut van Michel Perridon, eigenaar van het merk Trust en sponsor van het Jordan-F1 team, zal hem nog lang heugen.
Het startschot voor de eerste equipe klinkt exact om 09.01 uur, vanaf de Nieuwe Markt in Weert. Vervolgens vertrekt iedere 30 seconden een equipe. De meest succesvolle bolide zal ongeveer dertien uur later arriveren bij het hotel in Frankrijk, waar de deelnemers voor het eerst samen de nacht zullen doorbrengen. De Sportklasse moet echter eerst nog even flink doorbijten en gas geven in een bloedstollende avondetappe.

De finish wordt gehouden voor Café/Cinema Gotcha

De Sport- en Tourklassers vertrekken op zaterdag 19 maart om 06.30 uur ‘s ochtends al vanuit het hotel naar de start, waar ze vervolgens de wedstrijd hervatten. Op deze tweede dag vertrekken de deelnemers op tussenklassering. De eerste equipe zal naar verwachting rond 18.00 uur in Weert aankomen. Dit jaar speelt de finish zich, hopelijk onder de belangstelling van veel toeschouwers, af voor Café/Cinema Gotcha in de Beekstraat.
Vanaf 19.00 uur kan iedereen daar ook genieten van een warm buffet. Aansluitend wordt hier ook de prijsuitreiking gehouden, waarbij de winnaar de felbegeerde wisseltrofee in de wacht sleept.
Dit jaar maakt Weertenaar Harm Lamerigts kans op een derde, achtereenvolgende overwinning en, als hem dit lukt, mag hij deze prijs behouden.

Tot slot verwijzen we u voor de laatste nieuwtjes naar de site: www.hornelandrally.nl.De internationale Historische Horneland Rally wordt mede mogelijk gemaakt dankzij:

- Meulen Weert -
- Vredestein Banden -
- Van Gansewinkel Limburg -
- Café/Cinema Gotcha Weert -
- Van der Looy projectmanagement -
- Jaguar Ben Kolvenbach Beneden Leeuwen -
- De Budelse drukkerij Budel -
- BMW van Dael Weert -
- Auto Look Baarn -
- Leurs Auto’s -