Nederlands English
Charles Munster oppermachtig in de Omloop van Vlaanderen
06-09-2021
11:20
Nadat hij forfait gaf voor de Ypres Rally, heeft Charles Munster in de ConXioN Omloop van Vlaanderen zijn talent nog eens in de verf gezet. De jongere broer van Grégoire was oppermachtig in Roeselare, waar hij naast de overwinning ook nog 13 bonuspunten scoorde voor de snelste tijden.

In de Stellantis Rally Cup moest Charles Munster het onderspit delven tegen Gino Bux, maar in het Junior BRC was de Opel-rijder oppermachtig. "In de wedstrijd heb ik niet veel naar de stand in het Junior BRC gekeken, omdat ik me vooral concentreerde op de strijd met Gino Bux en Fred Caprasse in de Stellantis Rally Cup. Ons gebrek aan ervaring op dit bijzonder gladde asfalt speelde ons parten. We doen in het begin van de wedstrijd echt niet de juiste set-up voor deze proeven. Ik moest me aanpassen aan de veranderingen van grip. Met deze overwinning doen we al een heel goede zaak in het kampioenschap," besefte Charles Munster.

Thibaud Mazuin werd tweede, maar op 1'10" van Munster: "We verloren vrijdagavond veel tijd op de Zoning toen de motor begon te sputteren. Blijkbaar hadden we te weinig benzine aan boord, waardoor de benzinepomp niet genoeg toevoer kreeg in de lange linkse bij de bekende rotonde. In het begin van de wedstrijd waren we in strijd met Charles, maar uiteindelijk bleek hij sneller," aldus Thibaud Mazuin.

Jonas Dewilde, in Ieper nog winnaar, strandde deze keer op de derde plaats in het Junior BRC, terwijl Aaron Ollevier de punten van de vierde plaats pakte.

Stand na 3/9 manches:
1. Ch. Munster 75 punten; 2. J. Dewilde 47; 3. Th. Mazuin 38; 4. A. Ollevier 27; 5. A. Molle 25; 6. M. Soete 18; 7. M. Kremer 15Redacteur: Pb Junior Belgian Rally Championship | Foto's BRC Media