Nederlands English
Tevreden huiswaarts na de 12uren van Hellendoorn
30-09-2021
09:40
18 September jongstleden was de volgende rally in de drukke agenda van Stevens Rallysport.

Op de vrijdag ervoor was het vroeg dag omdat de equipe al vanaf 07:30 het routeboek moest ophalen in Wierden en om daarna te gaan verkennen gedurende de dag.

Na een goede verkenning was duidelijk dat het een snelle maar ook op plaatsen technische rally zou worden. Het proeven lagen er goed bij en het zou heel de zaterdag ook droog blijven, dus was het plan om lekker te gaan rijden en te kijken waar het team toe in staat was op het vele onverhard.
In de avond werd de auto gekeurd en na een kleine aanpassing in de klasseindeling werd de auto in slaapstand gezet voor de nacht.

Op zaterdag was het dan zover en gingen de Eindhovense broers rond 11:30 op pad voor de eerste boucle van 3 proeven. Ivm het krappe tijdschema waren ze net te laat bij het podium en de 1e kp maar later bleek dat eigenlijk iedereen dat probleem had.
Dus na een was gehaast begin werd er een lekker tempo gevonden maar aan de tijden was dat helaas niet te zien. Op de service werd gekeken wat ze zouden kunnen doen er werd er gekozen voor een hardere band voor de herhaling van de 3 kps.

Het gevoel was beter met deze banden en de tijden werden ook beter, verder gebeurde er verder niks en ook de servicecrew had weinig te doen dan alles controleren en aanvullen.
Naarmate de dag vorderde begon Wim wel wat kleine foutjes te maken maar die blijven allemaal binnen de perken en zo werd er s avonds in het donker een mooie 26e plaats algemeen behaald met een ongehavende auto.


Redacteur: Pb Stevens Rallysport | Foto's Wimo