Nederlands English
Uitdagend programma voor de Sezoensrally
30-09-2021
09:49
Na de East Belgian Rally van afgelopen weekend, staat binnen drie weken de zesde wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship al op het programma, de Sezoensrally in Bocholt. Op zaterdag 16 oktober zullen de deelnemers 16 uitdagende klassementsproeven voorgeschoteld krijgen, goed voor 155 kilometer tegen de chrono.

Om de gekende reden van de gezondheidscrisis, werden heel wat evenementen van het voorjaar naar het najaar verschoven. Zo ook de Sezoensrally, die normaal in mei wordt verreden. Deze keer staat de Noord-Limburgse rally op zaterdag 16 oktober gepland, een week na de Rally van Wallonië. RT Moustache, organisator van de Sezoensrally, doet er alles aan om een mooie affiche te kunnen aanbieden.

"Door de snelle opeenvolging van wedstrijden moeten de teams soms keuzes maken. We zijn ervan overtuigd dat we hen een interessante wedstrijd en een gezellige sfeer kunnen bieden in de Sezoensrally," vertelt Eddy Smeets. "We kunnen in elk geval rekenen op een aantal nationale toppers die aan de start zullen komen, waaronder Kris Princen met zijn Citroën C3, Vincent Verschueren met zijn Volkswagen Polo, Ghislain de Mevius met zijn Skoda Fabia, Grégoire Munster, de jongste winnaar van de East Belgian Rally, Sébastien Bedoret met zijn Skoda Fabia, Nicola Stampaert met zijn Ford Fiesta, Pieter-Jan Michiel Cracco met zijn Skoda Fabia, Jimmy D'hondt met zijn Ford Fiesta R5... Verder telt de Sezoensrally ook mee voor de Stellantis Rally Cup, goed voor een zestal Peugeot 208 Rally4's, en voor de gekende BMW M Cup. De inschrijvingen lopen tot net voor de Rally van Wallonië, maar we vragen de deelnemers toch niet tot het laatste moment te wachten, om het enthousiasme bij de fans al aan te wakkeren."

Om in te spelen op de wensen van de rijders, die vorig jaar een enquête hebben ingevuld, worden een aantal nieuwigheden geïntroduceerd. Op donderdag 14 oktober zal een shakedown worden georganiseerd in Goolder, op een representatieve testbasis met een mooi stuk maaskiezel. Daar zullen de teams hun wagens een laatste keer kunnen afstellen.

Het serviceterrein zal deze keer niet in de schaduw van de kerktoren op het Kerkplein staan, maar op de terreinen van Sportcomplex de Damburg. Enkele maanden geleden moest een serviceterrein immers hermetisch worden afgesloten voor het publiek en dat zou niet mogelijk geweest zijn in het centrum van Bocholt. Nu de maatregelen versoepeld zijn, is het niet meer mogelijk om terug te keren met het servicepark naar het Kerkplein, maar dat wil niet zeggen dat het niet gezellig zal zijn op het Kerkplein. Integendeel. Het podium krijgt een centrale plaats, net als de tent, er komt een kleine autoshow met enkele prachtige bolides, zoals een Ford Sierra Cosworth in de kleuren van Rizla+, een Ford RS200, een Lancia Stratos,... en de wagens keren er elke ronde twee keer terug voor de hergroepering, zodat de toeschouwers de wagens kunnen bewonderen en een praatje kunnen maken met de rijders.

Wat het sportieve gedeelte betreft, wacht de deelnemers een uitdagende wedstrijd met vijf verschillende klassementsproeven: Steenberg, Beek, Gerdingen, Goolder en De Hees. Die laatste rondkoers wordt, op vraag van de rijders, slechts twee keer afgewerkt. Steenberg en Beek krijgen 4 doortochten en die slotproeven worden in oktober in het donker afgewerkt, wat de finale extra boeiend zal maken. De deelnemers aan het Criterium en de Regularity werken de eerste 10 klassementsproeven af.

Kortom, alles is klaar voor een geweldige 44ste editie van de Sezoensrally op zaterdag 16 oktober.Redacteur: Pb Belgian Rally Championship | Foto's Rally Media NL