Nederlands English
Rallye du Maroc wordt uitgebreide test voor Van Loon
07-10-2021
10:21
De Rallye du Maroc is traditioneel gezien een van de belangrijkste rally’s in de voorbereiding op de Dakar Rally. De deelnemerslijst is altijd sterk, de proeven zijn veeleisend en het is een van de laatste test-mogelijkheden voordat het materiaal echt wordt klaargemaakt voor de Dakar Rally in januari. Voor Erik van Loon en Sébastien Delaunay beschouwen deze rally als een grote test. Zij komen met een volledig nieuw opgebouwde Toyota Hilux aan de start en gaan diverse nieuwe onderdelen testen tijdens de rally.

“Het wordt een andere rally voor ons dan wij gewend zijn,” vertelt Van Loon. “Doorgaans worden de auto’s buiten de rally’s om getest door Gazoo Racing en Overdrive Racing. Maar er komen een aantal hele interessante reglementswijzigingen aan en om dat te ervaren, moet je het gewoon zelf testen. Dat betekent wel dat wij officieel worden ingedeeld in de Open categorie, omdat nog niet alle nieuwe onderdelen zijn gehomologeerd door de FIA. Waarschijnlijk rijden wij voor de andere auto’s, dus ook op dat vlak kunnen Sébastien en ik belangrijke ervaring gaan opdoen door dagelijks de etappe te openen. Ik hoop dat we een goede testrally gaan hebben en natuurlijk kijk ik met een schuin oog naar de tijden, maar die zijn deze rally iets minder belangrijk dan normaal.”

De Rallye du Maroc begint op 6 en 7 oktober met een test en de keuringen. Op 8 oktober vindt de korte proloog plaats en van 9 tot en met 13 oktober worden de proeven verreden. In totaal wordt er 1587 kilometer afgelegd. De rally vindt plaats rondom Zagora in de Marokkaanse Sahara. Voor meer informatie over de rally, kijk op https://rallyemaroc.com/en/.


Redacteur: Pb Van Loon Racing | Foto's Persfoto