Nederlands English
Thibaud Mazuin favoriet in het Junior BRC voor eigen publiek
07-10-2021
10:53
Het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021 is op kruissnelheid gekomen. twee weken na de East Belgian Rally, staat dit weekend de vijfde manche van het kampioenschap op het programma, de Rally van WalloniŽ. In het Junior BRC start Thibaud Mazuin als uitgesproken favoriet met zijn vertrouwde Peugeot 208 Rally4.

Tussen de 45 teams die aan de start komen van de Rally van WalloniŽ tellen we heel wat jongeren, maar zij rijden vooral in het kader van de Clio Trophy Belgium. Het Junior BRC is voorbehouden voor piloten die aan de start komen met een Rally4.

Na zijn eerste overwinning bij de jongeren in de East Belgian Rally, komen Thibaud Mazuin en zijn vaste navigator Kevin Fernandez als favorieten aan de start. De Peugeot-rijder staat in het kampioenschap op ťťn punt van leider Charles Munster, die forfait geeft. Dat betekent dat de lokale specialist een unieke kans krijgt om de leiding in het kampioenschap te nemen. Bovendien zijn er 15 bonuspunten te scoren.

De 22-jarige Lander Dhaene heeft zich ook ingeschreven in RC4 met een Ford Fiesta R2 National, een minder geŽvolueerde versie van de Fiesta R2. Het is nog maar de zesde wedstrijd in de jonge carriŤre van Dhaene, die wel kan rekenen op de ervaring van navigatrice Justine Demeestere. Voor Lander Dhaene wordt het vooral een eerste kennismaking met de mooie, snelle en natuurlijke klassementsproeven van de Rally van WalloniŽ.

Stand na 4/9 manches:
1. Ch. Munster 75 punten; 2. Th. Mazuin 74; 3. J. Dewilde 48; 4. A. Ollevier 27; 5. A. Molle 25; 6. M. Soete 18; 7. M. Kremer 15Redacteur: Pb Junior Belgian Rally Championship | Foto's Rally Media NL