Nederlands English
Rallye de Wallonie: Gouden kans voor Dirk Deveux
07-10-2021
10:58
Twee weken na de East Belgian Rally, staat volgend weekend de vijfde wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship op het programma. De editie 2021 van de Rally van WalloniŽ wordt een ingekorte versie, want de klassieker rond Namen wordt gespreid over twee in plaats van drie dagen. In het Historic Belgian Rally Championship mikt Dirk Deveux op de overwinning, al zal hij af moeten rekenen met Ford-rijder en lokale specialist Alain Renkin.

Het spektakel in de Rally van WalloniŽ begint vrijdagavond met twee passages op de showproef op de Citadel van Namen, een uniek en historisch kader. Op zaterdag volgen nog 13 klassementsproeven, samen goed voor 170 km tegen de klok op een snel en natuurlijk parcours.

Een van de tenoren van het Historic BRC, Arthur Kerkhove, maakt in de Rally van WalloniŽ de overstap naar een moderne Alpine A110 RGT. Zo krijgt Dirk Deveux een unieke kans om zich te herpakken in het kampioenschap. De titelverdediger moest zowel in de Ypres Historic Rally als in de East Belgian Rally zijn Ford Sierra 4x4 Cosworth vroegtijdig aan de kant zetten met technische problemen. Indien de transmissie tijdig hersteld is, start Deveux in deze Rally van WalloniŽ, samen met copilote Nicky Vandepoel, als uitgesproken favoriet.

Streekrijder Alain Renkin wordt een serieuze outsider voor de overwinning met zijn snelle Ford Escort Mk2. Renkin, die de voorbije jaren vooral met een Mitsubishi Lancer aan de start kwam, kiest opnieuw voor de wagen waarmee hij naam heeft gemaakt.

De derde en laatste deelnemer in het Historic BRC is Pierre Jamin, zoals steeds genavigeerd door Renť Beyers. De twee vrienden brengen opnieuw hun prachtige DAF 66 aan de start, een betrouwbare en bescheiden wagen waarmee ze zich al jaren amuseren en op een onverhoopte 6de plaats algemeen staan in het Historic BRC...


Redacteur: Pb Historic Belgian Rally Championship | Foto's Rally Media NL