Nederlands English
Thibaud Mazuin scoort het maximum van de punten
10-10-2021
19:15
Zoals verwacht heeft Thibaud Mazuin de vijfde manche van het Junior Belgian Rally Championship overklast voor eigen publiek in de Rally van WalloniŽ. De Peugeot-rijder veroverde het maximum van de punten en trekt daardoor als leider in de tussenstand naar de Sezoensrally, die volgend weekend al verreden wordt.

In het startveld van deze 37ste editie van de Rally van WalloniŽ, een compacte editie in het najaar omdat de wedstrijd door corona werd uitgesteld, zagen we heel wat jonge talenten, maar zij waren actief in de Clio Trophy Belgium, terwijl het Junior BRC voorbehouden is voor rijders met een wagen van de categorie RC4.

Zoals verwacht kon Lander Dhaene bij zijn debuut op de proeven van de Rally van WalloniŽ geen weerwerk bieden aan de topfavoriet. Bovendien liet de transmissie van zijn Ford Fiesta hem zaterdagochtend al vroeg in de steek. Na de opgave van Dhaene kon Thibaud Mazuin zonder enige druk de maximale punten scoren voor het Junior BRC, waarin hij de leiding neemt.

"De Rally van WalloniŽ is mijn thuiswedstrijd. Ik woon op 1 kilometer van het rallycentrum en het familiebedrijf SAN Mazuin is al jarenlang partner van de wedstrijd. Vandaar dat ik hier absoluut aan de start wilde komen, ook al telt de wedstrijd niet mee voor de Stellantis Rally Cup. Door de afwezigheid van Charles Munster, kreeg ik een mooie kans om de leiding te nemen in het Junior BRC," vertelde Thibaud Mazuin. "Ik heb me in de wedstrijd gewoon geamuseerd en we hebben de wedstrijd ook gebruikt om te testen. We hebben bij elke service wel wat zaken veranderd om verschillende afstellingen te proberen."

Thibaud Mazuin komt volgende zaterdag als leider in het Junior BRC aan de start van de Sezoensrally in Bocholt.

Stand na 5/9 manches:
1. Th. Mazuin 114 punten; 2. Ch. Munster 75 punten; 3. J. Dewilde 48; 4. A. Ollevier 27; 5. A. Molle 25; 6. M. Soete 18; 7. M. Kremer 15
Redacteur: Pb Junior Belgian Rally Championship | Foto's Rally Media NL