Nederlands English
Thibaud Mazuin als leider naar de maaskiezel
14-10-2021
21:41
Een week na de Rally van WalloniŽ staat zaterdag de Sezoensrally op het programma, de zesde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. In het Noord-Limburgse Bocholt komen drie jongeren aan de start in het kader van het Junior BRC. Thibaud Mazuin start na zijn zege in Namen met een comfortabele voorsprong.

De voorbije wedstrijden bleef Charles Munster afwezig. Daar had hij een goede reden voor, want Charles reed twee manches van de ADAC Opel e-Rally Cup met de elektrische versie van de Opel Corsa. In de Wartburg Rally werd hij zesde en in de Hinterland Rally eindigde hij op de 9de plaats. Verder werd hij in de Rallye Coeur de France schitterend 2de in de klasse met een Peugeot 208 Rally4.

Maar, in het Junior BRC staat de topfavoriet ondertussen wel onder druk, want na de annulering van de Rally van Haspengouw, kan hij nog maximaal 5 resultaten behalen, terwijl de rijders hun zes beste scores in rekening mogen brengen. Dankzij de bonuspunten die te verdienen zijn voor elke snelste tijd, blijft het haalbaar, maar een foutje kan de Opel-rijder zich niet meer veroorloven.

Thibaud Mazuin kan met een voorsprong van 39 punten en reeds 4 resultaten op zijn teller, de kat uit de boom kijken, al is aanvallen wellicht een nog betere optie. Hoe vaker hij de scratch rijdt, hoe minder punten zijn titelrivaal kan scoren. Kortom, het kan een mooi duel worden tussen de beide titelkandidaten, die natuurlijk ook het gevecht aan willen gaan met de andere kleppers in de Stellentis Rally Cup, zoals Gino Bux, Fred Caprasse en zeker Hugo Arellano.

De derde jongere die het gevecht aan wil gaan is Jonas Dewilde, die eerst terug vertrouwen zal moeten tanken na zijn sortie in Sankt-Vith. De poulain van Patrick Snijers kreeg het advies om zeker aan de start te komen in Bocholt, "want op gravel kweek je car control".

Afspraak zaterdag 16 oktober in de Sezoensrally in Bocholt, waar 16 klassementsproeven op het menu staan vanaf 8h tot 20h30.

Stand na 5/9 manches:
1. Th. Mazuin 114 punten; 2. Ch. Munster 75 punten; 3. J. Dewilde 48; 4. A. Ollevier 27; 5. A. Molle 25; 6. M. Soete 18; 7. M. Kremer 15Redacteur: Pb Junior Belgian Rally Championship | Foto's PB Rally Media NL