Nederlands English
Gevarieerd startveld in Historic
14-10-2021
21:45
Liefhebbers van klassieke rallyauto's worden zaterdag op hun wenken bediend in de Sezoensrally, de zesde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Het Historic BRC presenteert een heel gevarieerd startveld, er is een fraaie demo van Slowly Sideways, met enkele klassieke juweeltjes, en ook in Regularity staan mooie oldies aan de start.

Maar, alle aandacht gaat natuurlijk naar de tenoren van het Historic Belgian Rally Championship. Net zoals in de Rally van WalloniŽ, start Dirk Deveux als favoriet met zijn Ford Escort, al kampte hij in Namen vorige week met een haperende versnellingsbak. Deze keer zal hij wel voluit moeten gaan om de twee Opels af te houden. Daarbij denken we vooral aan Christophe De Leeuw, de lokale specialist die leerde rallyrijden op maaskiezel. De Leeuw mikt op de overwinning, maar ook Eric Louies heeft vroeger zijn wagenbeheersing aangeleerd op de fameuze Noord-Limburgse gravelbaantjes.

Naast deze drie tenoren, presenteert het Historic BRC een mooie variatie aan wagens, zoals de Fiat Spider GT van wijnbouwer Dirk Vermeersch, de Lancia Delta Integrale van Michel Vandergeeten, de Chrysler Avenger 1600 GT van Philip Smets en zeker de DAF 66 Marathon van Pierre Jamin, die opvallend goed geklasseerd staat in het kampioenschap.
Redacteur: Pb Historic Belgian Rally Championship | Foto's PB Rally Media NL