Nederlands English
Volg de Sezoensrally Live online en op televisie
14-10-2021
21:53
Maaskiezel, onverhard en rallywagens die dwars door de bocht gaan, dat is het spektakel dat je mag verwachten in de 44ste Sezoensrally die zaterdag 16 oktober verreden wordt in Bocholt. De Noord-Limburgse klassieker is de 6de wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. De wedstrijd telt 16 klassementsproeven, goed voor 163 km tegen de chrono. De wedstrijd is zaterdag uitgebreid live te volgen op de Facebook pagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, waarna in binnen- en buitenland samenvattingen volgen op televisie.

Vrijdagavond om 18h30 presenteren we een aantal interviews met toppers voor de start van de wedstrijd op Facebook. Hoe hebben ze de eerste shakedown in Bocholt ervaren, wat was hun eerste indruk van de maaskiezel en ligt het onverhard er anders bij in de herfst dan normaal in mei? We komen het allemaal te weten vrijdagavond, tijdens de traditionele persbabbel.

Op zaterdag 16 oktober zijn er maar liefst 7 Live Shows van een half uur te volgen op de Facebook pagina van het Kroon-Oil BRC. Actiebeelden vanaf de klassementsproeven, prachtige beelden genomen met een drone worden afgewisseld met interviews aan de finish en alles wordt geanalyseerd en besproken door onze presentatoren in de studio.

De eerste liveshow start om 08h25 met live beelden van KP 2 Beek. In de openingsronde volgen we ook de volgende proef KP 3 Gerdingen vanaf 10h05. In de tweede ronde volgt KP 6 Steenberg om 12h28 en opnieuw KP 8 Gerdingen om 14h20. Om 17h30 polsen we de rijders naar hun ambitie voor de slotronde in de Media Zone op het Kerkplein, waarna om 18h35 het eerste luik van de finale volgt vanaf KP 13 Gerdingen om slot de ontknoping van de wedstrijd in het donker te volgen bij de finish van KP 16 Beek. Beleef de emoties van de winnaars live, vanaf de eerste rij mee!

Tussendoor zorgt de organisatie voor bijkomende Facebook Live uitzendingen, met aandacht voor het Criterium, zodat je werkelijk niets van de actie moet missen.

Op zondag 17 oktober zal de samenvatting op Sporza (Een) te bekijken zijn rond 17h00, terwijl een korte samenvatting te zien zal zijn op Tipik (RTBF) 100% Sport om 18h30. Vanaf maandag 18 oktober zal de samenvatting van 24 minuten te bekijken zijn op de Facebook pagina van het Kroon-Oil BRC. Deze samenvatting zal vervolgens op tal van zenders te bekijken zijn wereldwijd, waaronder RTBF Auvio, Ziggo Sport (Nederland), Motorsport TV, Sport 10 (B), Eclips TV (B), Fox Sports, enz.


Redacteur: Pb Belgian Rally Championship | Foto's Affiche