Nederlands English
Preproloog 2021 gaat definitief door
24-10-2021
20:42
Alle seinen op groen voor Preproloog 2021

Beste ,
Preproloog 2021 gaat definitief door! Nadat het demissionaire kabinet vorige maand als enige voorwaarde stelde dat bezoekers van het evenement op Landgoed Duynenwater in Eersel moeten beschikken over een geldige coronapas, zijn de laatste weken ook andere plooien gladgestreken. Op zaterdag 20 november verwelkomen we diverse deelnemers voor de officieuze uitzwaaidag van Nederlandse en Belgische deelnemers aan Dakar Rally 2022 en Africa Eco Race 2022. Daarnaast geven ook diverse equipes die onlangs deelnamen aan de Morocco Desert Challenge, acte de présence.

"Dat er behoefte is aan de Preproloog blijkt wel uit de vele vragen die wij de afgelopen tijd hebben ontvangen van zowel bezoekers als deelnemers aan eerdere edities", zegt organisator William Zweerts de Jong. "Daarom zijn we ontzettend verheugd dat we, mede door de inspanningen van onze sponsors en suppliers én de gemeente Eersel, nu kunnen aankondigen dat Preproloog 2021 definitief doorgaat."

De Rooy Dubbelkop
De telefoon van Zweerts de Jong staat de afgelopen weken roodgloeiend. "Achter de schermen zijn we druk bezig het deelnemersveld in kaart te brengen, maar we kunnen alvast verklappen dat vrijwel iedereen er weer bij is. Daarnaast zijn we heel blij met de grote opkomst van Dakar Classics. Team De Rooy heeft speciaal hiervoor de dubbelkop weer opnieuw opgebouwd. Het is de bedoeling dat ze hiermee deelnemen aan Dakar Classic 2022, maar voor die tijd komt de dubbelkop nog naar ons evenement. Ook andere 'classic' Dakar voertuigen geven act de presence, net als natuurlijk ook weer het nodige materieel van Defensie."

Spektakel gegarandeerd
De verhuizing van de Preproloog naar Eersel in 2019 was een groot succes. Naast een goed overzichtelijke baan van maar liefst twee kilometer (!) lang, is het ook nog mogelijk om meerdere deelnemers tegelijk de baan in te sturen. "Net als tijdens Preproloog 2019 lijkt spektakel daarmee gegarandeerd", besluit Zweerts de Jong.

De ticketverkoop voor Preproloog 2021 is inmiddels in volle gang via www.preproloog.nl/tickets. In vergelijking met voorgaande edities zijn in verhouding nu al meer tickets verkocht. Dus we verwachten meer bezoekers dan tijdens voorgaande edities.
Redacteur: Pb Preproloog | Foto's Persfoto