Nederlands English
Het einde van het rallyseizoen nadert voor de Limburgse coureur Henk Vossen
24-10-2021
20:45
Nog twee wedstrijden te gaan en dan zit het seizoen er op voor het Open Nederlands Rallykampioenschap. De voorlaatste rally vindt plaats op zondag 31 oktober in de omgeving van Hengelo. In de CONRAD Twente Rally gaat de Tegelse coureur Henk Vossen er samen met navigatrice Lieke Bouman-Dautzenberg alles aan doen om zijn vijfde plaats in de tussenstand te verdedigen.

In het verleden was de Twente Rally zo rond het begin van november het sluitstuk van het rallyseizoen. En vaak werden daar pas de titels verdeeld, wat Henk Vossen zich maar al te goed
herinnert: “In 1998 kwam ik met een dermate grote voorsprong naar Hengelo dat ik aan slechts een zevende plaats genoeg zou hebben om kampioen te worden. Je begrijpt dat dat niet zo’n zware opgave was, al kun je technische problemen in een mechanische sport natuurlijk nooit uitsluiten. Gelukkig ben ik daar toen van gevrijwaard gebleven.” Een kampioenschap zit er dit jaar voor Vossen niet in. De concurrentie van snelle jonge rijders is moordend. In de CONRAD Twente Rally komen naast Vossen nog acht rijders aan de start die over een snelle R5 bolide, zoals Vossens Ford Fiesta R5, beschikken. Plus nog een paar die met een razendsnelle Mitsubishi Lancer Evo rijden. “Desondanks kijk ik er naar uit,” zegt Vossen. “Deze rally is echt mooi, met uitdagende klassementsproeven die door het prachtige landelijke Twente leiden. En in de herfst is het er dubbel zo mooi.” In het verleden speelde een belangrijk deel van de Twente Rally zich af op het industrieterrein Twentekanaal Zuid, waar op de zondag duizenden rallyfans zich verdrongen om van het spektakel maar niets te hoeven missen. Helaas is die publiekstrekker dit jaar in deze Covid-19 tijden geschrapt. “Maar er blijft voor de toeschouwers met die landelijks proeven genoeg te genieten over. De strijd in onze RC2 klasse is op het scherpst van de snede en is bepalend voor de uitkomst van het kampioenschap.”

Het serviceterrein van de Conrad Twente Rally bevindt zich op het parkeerterrein Thales op het
High Tech System Park aan de Haaksbergerstraat in Hengelo Zuid, waar op zondag 31 oktober
om 10.22 uur ook de start plaats vindt. Dan gaan de equipes op pad voor drie secties van telkens
vier klassementsproeven van bij elkaar 45 kilometer. Met tussendoor een service voor de auto’s.
Als alles zonder vertraging verloopt kan het finishpodium om 17.31 uur worden verwacht. De
deelnemers hebben dan in totaal 253 km afgelegd, waarvan 134 op snelheid verdeeld over twaalf
klassementsproeven.Redacteur: Pb Helichem Rallyteam | Foto's Wimo