Nederlands English
Na complete opbouw nieuwe 206 is VDZ Racing weer klaar voor de strijd
28-10-2021
21:29
Het serviceteam van VDZ Racing heeft in de afgelopen maanden haar beste beentje voorgezet en een compleet nieuwe Peugeot 206 opgebouwd. Komende zondag, 31 oktober, zullen Roel van der Zanden en Ilse van de Sande de rallypaden weer gaan bestormen in de Twente Rally in Hengelo en omgeving.

Na de vroege exit in de Vechtdal Rally (eind augustus alweer) bleek de schade aan de fris opgebouwde 206 toch behoorlijk. De donorauto is kaalgeplukt en vervolgens kon het serviceteam dus weer vol aan de bak om te zorgen dat Roel en Ilse weer aan wedstrijden deel kunnen nemen. In plaats van een haastige klus (en bijvoorbeeld de ELE Rally rijden) is er gekozen voor een degelijk herstel en de afgelopen tijd vielen alle puzzelstukjes langzaam weer in elkaar.
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het finetunen van de Franse leeuw. En dus staat er zondag weer een gifgroene Peugeot 206 te popelen om weer losgelaten te worden op uitdagende klassementsproeven. Ook Roel en Ilse zijn hersteld van de crash in de Vechtdal Rally.

De Twente Rally bestaat dit keer uit 2 evenementen, de reguliere rally en ook weer een Historics-rally met de rallyauto’s van toen. Op het programma staan 4 klassementsproeven die elk 3 maal verreden zullen worden, goed voor 134 kilometer op snelheid. In tegenstelling tot andere jaren is er dit jaar geen publieksproef op de zgn. DHL-arena en zullen er louter buitenproeven gereden worden in de driehoek Hengelo, Haaksbergen en Goor. Momenteel naderen we de 100
inschrijvingen voor beide evenementen en dus zal het hopelijk voor iedereen een mooie rallydag worden. In de Peugeot 206 Rally Cup staan 17 auto’s aan de start wat dus weer mooie competitie belooft. De trouwe volger van VDZ Racing zal weten dat het seizoen na de Twente Rally meestal werd afgesloten, echter staat op 27 november ook nog Jack’s International Drenthe Rally plaats op het TT Circuit in Assen (waar Jos Verstappen zijn rallydebuut zal maken). Tijdens die nieuwe rally zal ook de ontknoping van de Peugeot 206 Rally Cup plaatsvinden.

Roel & Ilse: “Eindelijk kunnen we weer starten! Wederom willen we de mannen van het serviceteam bedanken die wederom vakwerk hebben geleverd. En laten we hopen dat we in de Twente Rally meer geluk hebben dan in de Vechtdal Rally. We zijn erg benieuwd wat de organisatie voor ons in petto heeft. De proef om de hoek bij de service op de DHL-arena was toch altijd een enorme publiekstrekker maar als daar een mooiere proef voor in de plaats komt is dat natuurlijk ook mooi. Ook zijn we erg benieuwd hoe de dag zich zal ontvouwen en laten we hopen dat we een lekker
ritme op kunnen bouwen en zien waar we staan in deze leuke cup!"


Redacteur: Pb VDZ Racing | Foto's Wimo