Nederlands English
Charles Munster zit Thibaud Mazuin op de hielen
02-11-2021
21:52
In het Junior Belgian Rally Championship staat de 7de van de 8 manches op het programma in de Condroz Rally, die op 6 en 7 november verreden wordt langs de oevers van de Maas in Hoei. In het kampioenschap zit Charles Munster leider Thibaud Mazuin op de hielen, maar de Opel-rijder wil in Hoei in de eerste plaats zijn leidersplaats in de Stellantis Rally Cup verdedigen.

Aandachtige volgers zullen opgemerkt hebben dat Charles Munster zijn achterstand in het kampioenschap verkleind heeft tot 4 punten. De reden: volgens het klassement worden de bonuspunten voor een snelste tijd op een klassementsproef gehalveerd wanneer er minder dan 3 deelnemers aan de start staan bij de Juniors. Dat was het geval in de Rally van Wallonië en de East Belgian Rally, waardoor Thibaud Mazuin een deel van zijn voorsprong moest inleveren.

Thibaud Mazuin blijft leider in de tussenstand. Hij heeft wel 5 resultaten ingebracht, dus hij kan nog een keer vol scoren. Zijn concurrent Charles Munster heeft nog maar drie resultaten ingebracht, zodat hij nog twee keer vol kan scoren. Maar, een opgave kan de kansen meteen doen keren. De Opel-rijder verdedigt in de Condroz Rally echter in de eerste plaats zijn leidersplaats in de Stellantis Rally Cup tegenover achtervolger Gino Bux, waardoor hij zeker zal moeten aanvallen.

Jonas Dewilde, de derde jongere aan de start, kiest in deze wedstrijd voor een nieuwe navigator, Jeffrey Vandenbussche. De jonge Peugeot-rijder wil in de eerste plaats ervaring opdoen en deze zware Condroz Rally tot een goed einde brengen. Lander Dhaene, genavigeerd door François Geerlandt, is de vierde jongere aan de start met zijn Ford Fiesta R2T.

Stand na 6/8 manches:
1. Th. Mazuin 119 punten; 2. Ch. Munster 115 punten; 3. J. Dewilde 62,5; 4. A. Ollevier 27; 5. A. Molle 25; 6. M. Soete 18; 7. M. Kremer 15
Redacteur: Pb Junior Belgian Rally Championship | Foto's Rally Media NL