Nederlands English
Charles Munster overtuigend naar de leidersplaats
09-11-2021
11:14
In de voorlaatste wedstrijd van het Junior Belgian Rally Championship, de Condroz Rally, heeft Charles Munster de verwachtingen ingelost. De jongere broer van Grégoire was van start tot finish de snelste jongere, wat hem niet enkel de 25 punten van de overwinning opleverde, maar ook nog eens 15 bonuspunten voor de snelste tijden.

Toch was het voor Charly Munster geen perfect weekend, want in de Stellantis Rally Cup moest hij met de Opel Corsa Rally4 de duimen leggen tegenover Gino Büx: "Op dat vlak heeft de ervaring van Gino het verschil gemaakt. De Condroz Rally is een heel moeilijke wedstrijd, zeker met de verraderlijke omstandigheden van dit seizoen. Ik had hier nog maar één keer gereden, in 2019, en dat was toen mijn eerste rally met een Opel Adam R2. Bij de Juniors was ik wel de ganse dag de snelste. We nemen nu de leidersplaats over en bovendien kan ik nog een vol resultaat inbrengen in Spa, terwijl Thibaud Mazuin enkel een score kan verbeteren."

Thibaud Mazuin kon Charles een bonuspunt afnemen, na een schuiver van de Opel-rijder op KP 15 in Amay-Verlaine. De kersverse papa was tevreden met zijn tweede plaats: "Ik ben deze week papa geworden, waardoor onze voorbereiding verre van ideaal was. Maar, dat neem je er met veel plezier bij. We hebben ons geamuseerd, zonder te veel naar de tijden van Munster te kijken."

Jonas Dewilde was onder de indruk van de moeilijke omstandigheden bij zijn debuut in de Condroz Rally. Hij eindigde wel op een mooie derde plaats, voor Lander Dhaene, die zijn eerste punten scoorde in het Junior BRC.

Stand na 7/8 manches:
1. Ch. Munster 155 punten; 2. Th. Mazuin 138 punten; 3. J. Dewilde 77,5; 4. A. Ollevier 27; 5. A. Molle 25; 6. M. Soete 18; 7. M. Kremer 15; 8. L. Dhaene 12 punten


Redacteur: Pb Junior Belgian Rally Championship | Foto's Rally Media NL