Nederlands English
Kroon-Oil BRC ook in 2022 uitgebreid op televisie
06-12-2021
16:30
VRT, RTBF, Sport 10, maar ook Facebook Live
Dit weekend staat de finale op het programma van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2021, maar de BRC Promotor werkt al hard aan de plannen voor volgend seizoen. Het goede nieuws is dat het Belgisch rallykampioenschap opnieuw uitgebreid op televisie te volgen zal zijn, terwijl ook de Facebook Live uitzendingen verder zullen gaan.

Het rallykampioenschap zal opnieuw op de voet gevolgd worden door de VRT, met een samenvatting (15-20 minuten) van elke wedstrijd in Sporza op zondag. Afhankelijk van de actualiteit wordt ook een kort item van de rally in Sportweekend gebracht. Verder wordt nog aan een verrassing gewerkt op de VRT tijdens bepaalde wedstrijden.

De RTBF zal een samenvatting van 24 minuten van elke rally uitzenden via Audio en afhankelijk van de actualiteit wordt op zondagavond op Tipik in het programma 100% Sport al een kort verslag uitgezonden.

Sport10 zendt ook de samenvatting van 24 minuten van elke wedstrijd uit. Daarnaast zal BRC Talk ook terugkeren in 2022, met uitzending op Sport 10 en op de sociale media kanalen van het Kroon-Oil BRC.

In Nederland zal Ziggo Sport eveneens van elke manche van het Kroon-Oil BRC een samenvatting van 24 minuten uitzenden. Die samenvatting is ook internationaal te bekijken op 12 TV-zenders: Motorvision (te bekijken in meer dan 100 landen, met een bereik van 21 miljoen gezinnen), MAV TV (USA, 35 miljoen gezinnen), Sport5 (TsjechiŽ en SloveniŽ), belN Sports Middle-East en North-Africa (21 landen), BelN Sports Australia, FOX Sports Africa (meer dan 50 landen), Sport TV (SloveniŽ), Sport 24 (Griekenland), Showcase (Verenigd Koninkrijk en Ierland), Sporty Stuff (Verenigd Koninkrijk en Ierland), Arena TV (7 landen in Oost-Europa) en Eclips TV (BelgiŽ). Ook 3 WEB TV platformen zenden deze samenvattingen uit: Motorsport.TV, Samsung TV Plus en MotoRRacing.

Ook de Liveshows tijdens de manches van het Kroon-Oil BRC worden natuurlijk verdergezet. In deze Liveshows presenteren we live actiebeelden van de klassementsproeven, zelfs live beelden genomen met de drone, interviews met de rijders bij de finish van de proeven met duiding en analyses in de BRC Studio live vanuit het servicepark. De BRC Liveshows hebben in het eerste seizoen al een trouw kijkerspubliek bereikt. Zo werden de uitzendingen tijdens de Condroz Rally gevolgd door gemiddeld 39.900 kijkers per show.

Ook in 2022 moet je niets missen van de 10 rally's van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.
Redacteur: Pb Belgian Rally Championship | Foto's Rally Media NL