Nederlands English
Charles Munster in de voetsporen van zijn broer
06-12-2021
16:34
Na twee titels in het Junior BRC van Grégoire Munster, heeft ook zijn jongere broer Charles het Junior-kampioenschap op zijn naam geschreven. Hoewel hij op de zesde proef van de Spa Rally twee keer over de kop ging met zijn Opel Corsa Rally4, scoorde Munster toch voldoende punten om met ruim overwicht het kampioenschap in zijn voordeel te beslissen.

Charles Munster begon met vijf snelste tijden aan de Spa Rally, de slotwedstrijd van het Junior Belgian Rally Championship. Op dat moment had hij voldoende punten gescoord om de titel definitief veilig te stellen, want Thibaud Mazuin, die al 6 resultaten achter zijn naam had staan, kon op dat moment mathematisch zijn score niet meer evenaren. Bovendien zorgden de mecaniciens van BMA ervoor dat Charles op de slotdag opnieuw aan de start kwam, wat hem nog eens 7 extra bonuspunten opleverde. Met 179 punten voor Munster en 127 voor vice-kampioen Mazuin, was het overwicht van de kersverse kampioen duidelijk.

"Toen we in Wanne over de kop gingen, wist ik al dat de titel binnen was," bevestigde Charles Munster. "We werden verrast door modder op de baan. De koprollen waren niet het gevolg van overdreven snelheid. Ik wil de mecaniciens van BMA heel erg bedanken, want ze hebben de ganse nacht gewerkt op onze Opel Corsa weer klaar te krijgen voor de tweede etappe. Om 6 uur was de wagen klaar, zodat ik hier op het podium de titel kan vieren. Merci!"

Thibaud Mazuin werd tweede in Spa, al beleefde hij een heel moeilijke wedstrijd: "Vanaf de eerste proef van de wedstrijd hadden we problemen met de versnellingsbak van onze Peugeot 208 R2. Het probleem kon niet opgelost worden. Ik moest de ganse wedstrijd ontkoppelen bij het schakelen, wat tijd kostte. Hoe dan ook was Charles sneller," verklaarde Thibaud.

Lander Dhaene, genavigeerd door Justine Demeestere, eindigde op de derde plaats bij de jongeren met zijn Ford Fiesta R2 "Junior", een versie van 140 pk. "Deze versie van de Fiesta, gekocht van Benoit Verlinde, is ideaal om te leren. In Spa lagen bepaalde proeven er erg glad en verraderlijk bij. Ik ben blij dat we de finish gehaald hebben," aldus de 23-jarige piloot uit Watou die in Engeland studeert voor Motorsport Engineer.

Aaron Ollevier eindigde op de vierde plaats met zijn Peugeot 208 R2. "Ik miste ritme omdat we dit seizoen maar weinig gereden hebben, maar onze inschrijving voor de Spa Rally was vorig jaar al betaald, dus kwam ik hier graag aan de start. Op de jump heb ik wel wat schaden gereden. Ik landde in de berm, waardoor ik de controle over de wagen verloor. Gelukkig hadden we enkel blikschade," aldus Ollevier, die volgend seizoen meer wedstrijden in het Junior BRC wil rijden.

Eindstand Junior BRC:
1. Ch. Munster 179 punten; 2. Th. Mazuin 127 punten; 3. J. Dewilde 77,5; 4. A. Ollevier 42; 5. L. Dhaene 30; 6. A. Molle 25; 7. M. Soete 18; 8. M. Kremer 15


Redacteur: Pb Junior Belgian Rally Championship | Foto's Rally Media NL