Nederlands English
Motul naamgever Clio Rally5 Trophy Nederland
24-12-2021
10:01
Motul wordt naamgever van de door Heuvel-Motorsport geďnitieerde Clio Rally Trophy in 2022. Via distributeur Image Care Netherlands was Motul, gespecialiseerd in hoogtechnologische motorolie, al betrokken bij de rally-activiteiten van Heuvel-Motorsport.

Heuvel-Motorsport is enthousiast over de samenwerking. De auto’s die zij runnen en prepareren voor klanten, als ook de auto’s waarin de broers Jasper en Jim van den Heuvel zelf in actie komen worden al jarenlang voorzien van de producten van Motul. De samenwerking die er dus al was op technisch vlak wordt nu, door bemiddeling van Exventure Sports & Events, ook commercieel uitgebreid met de marketing-en communicatiemogelijkheden van de Motul Clio Rally Trophy.

In deze nieuwe Trophy gaat er gereden worden met de Clio Rally5. Dit is een officieel door Renault Sport opgebouwde rally-versie van de Renault Clio. Deze auto rijdt in een aantal landen al in rally-versie rond en Heuvel-Motorsport mocht er afgelopen jaar al uitgebreid mee werken door inzet van deze auto voor klanten. De Clio Rally5 bleek een pittige en probleemloze auto. Heuvel-Motorsport kreeg er veel enthousiaste reactie’s op en besloot daarom deze rally-Trophy ook in Nederland te introduceren.

Over de Motul Clio Rally Trophy

De Motul Clio Rally Trophy zal tijdens nog te selecteren wedstrijden in 2022 in actie komen. De bedoeling is dat de eerste wedstrijd de Jack’s International Drenthe Rally op 12 maart is. Net als de Motul Clio Rally Trophy is ook dit ambitieuze rally-evenement op-en rond het TT Circuit van Assen nieuw. Omdat Motul ook partner van dit evenement is, kunnen geinteresseerden op het TT Circuit niet alleen met de Clio’s maar ook nader met Motul kennis maken op de promostand van het merk. De Trophy richt zich zowel op nieuwe rallyrijders als op ervaren rijders uit diverse rallywagens die zich willen meten in een Trophy met officiële fabrieksauto’s.

Over Heuvel-Motorsport

Heuvel-Motorsport is al decennialang een gerenommeerde naam in de rallysport. Opgericht door Gert en Jasper van den Heuvel wordt het bedrijf nu geleid door Jasper en, jongere broer, Jim van den Heuvel. Jasper, meervoudig Nederlands Kampioen, was zelfs de jongste Nederlands kampioen ooit. Dit jaar lukte het zijn broertje Jim net niet deze eretitel, jongste Nederlands Kampioen, van hem over te nemen. Jim zal, overigens ook met Motul in zijn auto, in 2022 nogmaals een gooi doen dit doel te bereiken. Heuvel-Motorsport bouwt, restaureert, prepareert en runt high-end race- en rallywagens voor klanten en voor eigen inzet. Daarnaast organiseren zij (bedrijfs)incentives op asfalt en ijs en zijn zij actief in de speciaalbouw binnen de automotive sector. Heuvel-Motorsport werkt niet alleen in Nederland maar is actief waar haar klanten dat wensen.

Over Motul

Motul is van origine een Frans bedrijf dat wereldwijd actief is en gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en distribueren van hoogtechnologische motorolie en overige technische vloeistoffen. Al ruim 150 jaar wordt Motul wereldwijd erkend voor haar kwalitatieve producten, innovatieve ontwikkelingen en engagement op het gebied van motorsport. Motul is specialist in synthetische smeermiddelen. Al in 1971 was Motul pionier met de samenstelling van 100% synthetische olie, afgeleid uit de luchtvaartindustrie, waarbij ze gebruik maakten van Ester-technologie. Zo werd de 300V motorolie geboren. Motul is trouw partner van vele autoconstructeurs en raceteams, altijd met het oog op nieuwe technologische ontwikkelingen binnen de motorsport. Motul is ook partner van verschillende internationale competities zoals: Trials, Enduro, Endurance racing, WK Superbike, Supercross, Rallycross, World GT1, 24u van Le Mans (auto’s en motoren), 24u van Spa, Le Mans Series, Andros Trophy, Paris-Dakar, 8u van Suzuka, Bol d’Or en de Daytona 200-mijl motorrace. En nu dus ook de Motul Clio Rally Trophy Nederland.


Redacteur: Pb Clio Rally5 Trophy | Foto's Persfotos