Nederlands English
De Dakar proloog geeft Arcane Racing concrete verbeterpunten
03-01-2022
10:46
Na de shakedown (testrit) en de scruteneering (technische keuring) kon het dan nu echt beginnen voor de twee T3 auto’s van Arcane Factory Racing. Vandaag stond namelijk de proloog op het programma en de uitslag daarvan bepaalde de startvolgorde in de eerste lange etappe van morgen. Vanaf 10:20 lokale tijd in Jeddah – Saoedi Arabië vertrokken 48 Light Prototypes, waaronder dus de twee auto’s van Michiel Becx en Hans Weijs. Samen met hun navigatoren Edwin Kuijpers en Tim Rietveld hebben zij vandaag het uiterste uit hun T3 gehaald.

Het was een zware proef van circa 20 kilometer met veel kleine duintjes, zanderige tracks en scherpe “afstapjes”. Dat het een moeilijke etappe was blijkt wel uit het feit dat van de 48 startende Lightweight buggy’s er maar 45 uiteindelijk finishten. Tijdens de etappe bleek bij beide auto’s dat het koelsysteem nog niet optimaal functioneerde. Hierdoor kon men niet op vol vermogen rijden waardoor de auto van Michiel (startnummer 339) op de 34e plaats is geëindigd en die van Hans (startnummer 350) op de 36e plaats. Ze moesten allebei gas terug nemen om de motor niet te warm te laten worden, en dat zie je natuurlijk terug in hun tijden: Michiel 17:47 minuten (4 minuut 34 sec achter de eerste plaats) en Hans 18:17 minuten ( 5 minuut 10 sec achterstand).

Vanavond wacht onze mannen en hun monteurs dus nog wat werk want men wil natuurlijk de koeling verbeteren. Daarbij wordt doorwerken tot diep in de nacht niet uitgesloten. Maar wat moet gebeuren, moet gebeuren.

Voor het overige is men trouwens erg tevreden. De auto stuurt lekker, remt en accelereert goed en ook de navigatoren zijn in hun nopjes: het navigeren verliep feilloos. Daarmee is Arcane Factory Racing positief gestemd over de proef van morgen die start en finisht in Ha’il met een special van 333 kilometer. Dit is een etappe waar ook de navigatoren Edwin en Tim tot het uiterste moeten gaan omdat er een aantal verraderlijke “navigatie-puzzels” in opgenomen zijn. En als je de route afsnijdt, dan volgen uiteraard tijdstraffen.
Succes morgen, mannen!Redacteur: Pb Arcane Racing | Foto's Persfoto