Nederlands English
Het succes duurt voort: 6e en 13e plaats voor Arcane Racing
08-01-2022
15:00
In de 6e etappe van de Dakar 2022 rally in Saoedi-Arabië moesten de coureurs van Arcane Factory Racing opnieuw aan de bak. Er stond een lange route met een special van 348 kilometer op het programma.

In hun knalgele auto gingen Hans Weijs en Tim Rietveld er als een pijl vandoor. Ze waren natuurlijk erop gebrand om hun mooie positie in het klassement te verbeteren. Ze vochten mooie gevechten uit met enkele andere Leightweight T3 deelnemers en dat gaf een extra (race)-dimensie aan deze dag. Men had na circa 50 kilometer ook de nodige wadi’s (afvoergeulen voor water) te trotseren en ze liepen daarbij één keer een lekke band op. Tim had één keer moeite om een waypoint te vinden en dat leverde helaas tijdverlies op.

Soms moet je in de Dakar tussen de stenen doorrijden, soms door een kudde kamelen. Dat laatste was vandaag het geval en dat leverde natuurlijk mooie plaatjes op. Gelukkig kunnen die twee, ondanks de tijdsdruk, daar dan nog steeds van genieten. Hans en Tim hebben net de top 5 misgelopen omdat ze langs de verkeerde kant een duin pakten. Dit heeft een paar minuten gekost omdat men in een duinpan terecht kwamen en ze moesten draaien om het spoor terug te vinden. Uiteindelijk werden hun inspanningen bekroond met een hele keurige 6e plaats, hun beste dagklassement tot nu toe. Hulde daarvoor!

Even later dan Hans en Tim verschenen ook Michiel Becx en Edwin Kuijpers aan de start. Voor hen zou het een hele lekkere rally-dag worden. De zilvergrijze Arcane presteerde prima en er was vandaag zelfs geen sprake van een lekke band. Dat is ook wel eens lekker, toch? Michiel kon een hoog tempo blijven rijden maar in het laatste deel van de etappe werd het pas echt spectaculair. Er stond veel publiek langs de route en de brede tracks boden de mogelijkheid om zelfs 3 auto’s breed te racen. Daar was op een gegeven moment ook sprake van: zij aan zij met een buggy en de truck van Kees Koolen werden de laatste kilometers afgelegd en dit leverde het nodige spektakel en een 13e plaats op. Hun beste dagnotering tot nu toe.

In het algemeen klassement staan Hans Weijs en Tim Rietveld nu op een verdienstelijke 16e plaats en Michiel Becx en Edwin Kuijpers op een mooie 30e plaats. Vandaag krijgen onze mannen en hun support crew weer enige rust want dan wordt er niet geracet. Toch zal er wel gesleuteld gaan worden om de performance van de Arcane auto’s verder te optimaliseren.


Redacteur: Pb Arcane Racing | Foto's Persfoto