Nederlands English
Rustdag in de Dakar – een kijkje achter de schermen
09-01-2022
20:31
Na een intensieve week genieten onze coureurs van het Arcane Factory Racing Team van een dag welverdiende rust. Althans, dat zou je denken. Samen met alle support-crew leden zullen zij deze dag gebruiken om hun auto’s nog beter te prepareren voor het tweede deel van de Dakar 2022. Veel van de werkzaamheden en activiteiten zullen rondom hun mobiele en uitschuifbare basis plaatsvinden: de Arcane Expandable Container. Dat staaltje van innovatieve Nederlandse techniek en engineering verdient het om eens nader op in te zoomen.

De basis van deze luxe vormgegeven mobiele werkplaats, magazijn en hoteel (met keuken en badruimte) in één, is vergelijkbaar met een 30 foot container: ongeveer 9m lang, 2.4m breed en 2.8m hoog. Door gebruik te maken van een hydraulische systeem wordt deze ruimte, eenmaal aangekomen in het bivak, vergroot naar een vlak vloeroppervlak van wel 42 vierkante meter! Dat proces neemt minder dan 15 minuten in beslag en wordt gestart door slechts een aantal knoppen in te drukken. Zo creëert men een enorme mobiele ruimte voor de crew waarin het prettig vertoeven en werken is. Door met grote glazen panelen te werken vormt deze moderne ruimte een echte eyecatcher.

Deze innovatie van Expandable kent natuurlijk vele andere toepassingen, maten en varianten. Op sportevenementen, filmsets en beurzen kom je ze steeds vaker tegen. Maar ook voor het bieden van mobiele gezondheidszorg is een Expandable een ideale oplossing. Check hun website voor alle details.

Zondag 9 januari, staat er weer een zware etappe op het programma. We racen van Al Dawadimi naar Wadi ad Dawasir met een special daarin van 402 kilometer. Het eerste deel bestaat uit duinen, daarna volgt een doolhof aan paden. Dat wordt dus een uitdagende dag morgen voor Michiel, Hans, Edwin en Tim, maar ze zullen tot het uiterste gaan. Die weddenschap durven we wel aan te gaan.


Redacteur: Pb Arcane Racing | Foto's Persfoto