Nederlands English
Beide Arcane auto’s doorstaan hun Dakar vuurdoop en halen de eindstreep
14-01-2022
21:50
De route van vandaag over 163 kilometer was de laatste horde die ze nog moesten nemen en we kunnen jullie melden dat beide Arcane teams netjes gefinisht zijn. De T3 Lightweight Proto’s met daarin Michiel Becx, Hans Weis, Edwin Kuipers en Tim Rietveld hebben de rally der rally’s glorieus doorstaan. Zeker gezien het feit dat hun auto’s zo’n acht maanden geleden nog slechts bestonden op de tekentafel.

Daar zat dan ook de grootste winst. Deze Dakar werd benut om te auto’s aan een ultieme test te onderwerpen. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, maar de monteurs en coureurs kijken uitermate tevreden terug op dit avontuur.

Ondanks dat het zo’n laatste dag vaak en beetje “uitdrijven” is, was het vandaag toch een pittige proef. Er waren veel aftakkingen en oued’s (ook wel wadi’s genoemd). Deze rivierbeddingen blijven complex om goed te doorkruisen. Hans en Tim reden zelfs drie lekke banden vandaag, terwijl ze natuurlijk maar twee reservewielen bij hebben. De laatste 12 kilometer van de special hebben ze dus op drie wielen afgelegd, en ook dat is goed afgelopen.
Hans Weijs en Tim Rietveld zijn op een mooie 11e plaats in het algemeen klassement van de Lightweight T3’s geëindigd, Michiel en Edwin op een eervolle 23e. Chapeau!!!

Houd onze communicatiekanalen in de gaten, want volgende week volgt er nog een nabeschouwing.
Redacteur: Pb Arcane Racing | Foto's Persfoto