Nederlands English
De broers Hanegreefs aan het feest in de 2WD Trophy
15-05-2022
19:07
In de 2WD Trophy toonden de winnaars van de openingswedstrijden dat hun zeges geen toeval waren. Bart Vandevelde domineerde de openingsronde met zijn Clio, maar door technische problemen moest hij de strijd staken. Jony Van de Walle, eerder dit jaar de sterkste in zijn thuisbasis Tielt, nam het commando over. De Opel-rijder leek op weg naar de overwinning, maar de laatste passage op Goolder was er te veel aan.

"Heel jammer," sakkerde Jony. "We hadden de overwinning voor het grijpen, maar in Goolder viel ik plots helemaal zonder remmen. We gingen van de baan, maar gelukkig konden we de schade beperken tot een kleine twee minuten."

Van de Walle strandde op de tweede plaats, achter de broers Olrik en Marco Hanegreefs uit Herk-de-Stad met hun gekende Peugeot 206 RC. "In de namiddag verloren we heel wat tijd in het stof achter Christophe Kerkhove, die motorproblemen had met zijn Porsche. Uiteindelijk hebben we dan toch de 2WD Trophy nog gewonnen. En op heel gewone straatbanden!," benadrukte Olrik Hanegreefs.

Met een derde plaats deed Bruno De Wilde een prima zaak om de leiding in de tussenstand te behouden. De Honda-rijder straalde bij de finish. "Wat een heerlijk parcours! Ik heb echt genoten van het rijden op maaskiezel," lachte Bruno De Wilde. "We hadden wel wat problemen. In de slotfase verloren we de VTec en een pak vermogen, maar we reden ook een groot deel van de wedstrijd met een versnellingsbak die uit de derde versnelling reed. En nu gaan we ons voorbereiden op Ieper."

Erwin Mombaerts werd vierde met zijn Clio, voor Stefaan T'joens, die op de allerlaatste proef nog 5 minuten verloor door een elektrische panne aan de benzinepomp. Het kostte hem de tweede plaats. Baert Schoenaers, Eddy Buntinx, Lieven Brulez en Simon Puype maakten het klassement in 2WD compleet.

Redacteur: Pb Belgian Rally Championship 2WD | Foto's Persfoto