Benoit Verlinde winnaar tweede wedstrijd Motul Clio Rally Trophy
09:37
De tweede ronde van de Motul Clio Rally Trophy vond plaats tijdens de ELE Rally
Maar liefst 8 Clio’s verschenen aan de start
Geen enkele Clio viel om technische redenen uit

Son, 21 Mei 2022 - Tijdens de tweede wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy heeft de Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan de winst overtuigend naar zich toe getrokken. Ze benadrukten de potentie van de Renault Clio Rally5 door zelfs een vijftiende plaats in het algemeen klassement te behalen.

Met maar liefst acht deelnemende equipes was de Motul Clio Trophy goed voor meer dan 10% van het totale deelnemersveld van de 57e ELE Rally; organisator Jim van den Heuvel van Heuvel-Motorsport licht toe: “We zijn enorm trots op het feit dat de tweede wedstrijd van de Trophy al acht deelnemende equipes telde, we zijn nog maar net begonnen en de Trophy mondt nu al uit tot iets groots, dat is natuurlijk erg gaaf!” Er had zelfs nog een negende Clio kunnen starten, maar door het grote aantal inschrijvingen van de ELE Rally werd de Deen Thomas Andersen op de reservelijst geplaatst waarna hij uiteindelijk besloot niet te starten.

Al snel werd duidelijk dat de snelle Belgische piloot Benoit Verlinde de te kloppen man was. De kalenders van de nieuwe Nederlandse en de Belgische Trophies zijn op elkaar afgestemd waardoor teams beide Trophies kunnen rijden. Verlinde maakt gebruik van deze mogelijkheid en won dit jaar ook al de eerste twee Belgische rondes. “Voor ons was het een mooie wedstrijd, we hebben enorm genoten van de proef Strijpse Kampen en we konden ook in het algemeen klassement goed ons mannetje staan” constateert hij tevreden na afloop.

Dakar coureur Ben van de Laar maakte voor zijn rallydebuut de overstap van een Iveco Dakar vrachtwagen naar de Clio Rally5 en liet direct zien waar hij toe in staat is. Hij opende van meet af aan met top drie tijden en sloot zijn thuisrally op een sterke tweede plaats af.

Aanvankelijk leek nog een debutant, Jeroen Klein Kromhof, er met de derde plaats van door te gaan. Hij liet zich echter verassen en verloor veel tijd na een foutje op het onverhard van Wintelre. Dit maakte de weg vrij voor Ronald van Loon, eveneens offroad coureur en debutant in de rallysport. Van Loon reed een solide wedstrijd en pakte zo knap P3.

Vitalii Antonov deed tijdens de ELE weer waardevolle ervaring op en eindigde net naast het podium op een goede vierde plaats. Achter Antonov vochten twee dames een leuk duel uit om de vijfde plaats. Esmee den Hartigh en Anja van Loon hielden elkaar de hele wedstrijd binnen een halve minuut waarna Van Loon uiteindelijk aan het langste eind trok en de top vijf binnenreed.

Jeroen Klein Kromhof moest na zijn foutje als hekkensluiter door en sloot de wedstrijd als zevende af. Voor Mark Bierbooms eindigde zijn Clio debuut helaas te vroeg met een crash op KP1.

De volgende ronde van de Motul Clio Rally Trophy vindt plaats tijdens de Vechtdal Rally op 18 juni 2022 in de omgeving van Hardenberg. Heuvel Motorsport toont hier ook de nieuwe Renault Clio Rally4 voor het eerst op de Nederlandse rallypaden.