Nederlands English
Geodynamics partner in veiligheid van het Kroon-Oil BRC 2024
23-02-2024
20:12
Een live onboard vanuit de 0-wagen

Zaterdag gaat het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2024 van start met de Rally van Haspengouw. Dankzij Geodynamics krijgt de wedstrijdleiding een extra instrument om te waken over de veiligheid op de klassementsproeven. Geodynamics zorgt immers voor een live onboard vanuit de 0-wagen. De beelden vanuit de laatste openingswagen die over de klassementsproeven rijdt voor de start van de eerste deelnemer zullen in real time live te zien zijn door de wedstrijdleiding in het hoofdkwartier van de wedstrijd.

"We hebben dit systeem de voorbije jaren getest in de Porsche van Tuur Vanden Abeele en het systeem werkt schitterend. Dankzij de beelden vanuit de 0-wagen, die kort voor de eerste auto op snelheid passeert, kan de wedstrijdleiding nog last minute ingrijpen of bijsturen om de veiligheid te verbeteren. We hebben het systeem eind vorig seizoen in Spa als test gebruikt en daarbij bleek dat er op basis van die beelden nog snel ingegrepen kan worden, door bijvoorbeeld een commissaris in een bepaalde bocht telefonisch te verwittigen, zonder dat de 0-wagen moet vertragen. Zo kan eventueel een annulering van een proef vermeden worden. De wedstrijdleiding kan ook de werkelijke staat van de weg zien," vertelt Stijn Stragier, stichter en CEO van het Kortrijkse bedrijf Geodynamics, gespecialiseerd in Track & Trace en tijdregistratie, voornamelijk in busjes en bestelwagens in de bouwsector. Geodynamics was trouwens een van de voorlopers inzake veiligheid in de rallysport, want het ontwikkelde destijds de "virtuele gele vlag", een systeem dat in primeur werd ingevoerd door de Ypres Rally.

Extra ogen
"De onboardbeelden geven de wedstrijdleiding bij wijze van spreken extra ogen om vlak voor de start de situatie op de proef in te schatten. Het is een bijkomend instrument voor de toekomst van de rallysport. We willen vooral een positieve bijdrage leveren aan de rallysport," besluit Stijn Stragier.




Redacteur: Pb BRC Media | Foto's BRC Media