Nederlands English
KONICA MINOLTA CLIO TEAM KLAAR VOOR SEIZOEN 2005
10-03-2005
14:08
De rood/wit/blauwe vlag wordt van de motorkap getild, het donkere gegrom van de Renault Clio Ragnotti zwelt aan, een in een maagdelijke witte handschoen gestoken hand telt af, drie twee één go, het rallykampioenschap 2005 is begonnen.

Ook dit jaar zal de stichting H&F rallysport actief deelnemen aan het Nederlandse rallykampioenschap. Met steun van hoofdsponsor Konica Minolta zullen Gert-Jan Heutink en Wout de Klerk aan de start verschijnen van het Hypohuis rally open.
Na een succesvol jaar in 2004 wenst de equipe de met de Renault Clio Ragnotti ingeslagen weg voort te zetten. Een verlenging van het kampioenschap in de klasse N3 en een hoge klassering in het algemene kampioenschap moet tot de mogelijkheden behoren.

Om dit doel te bereiken is er de afgelopen winter weer veel tijd besteed aan het gehele team en aan de Clio in het bijzonder. Zo wordt er druk gebouwd aan een nieuwe motor welke uitgerust is met de laatste door Renault Sport geleverde specificaties.
Ook opvallend nieuw zal de op het dak geplaatste luchthapper zijn. Met deze luchthapper zijn rijder en navigator verzekerd van een beetje verkoeling in warme tijden. Naast de Clio heeft het team ook gewerkt aan een stuk uitstraling. Door te investeren in algemene middelen behoort het team vanaf 2005 tot de toppers in Nederland.

Het team heeft zich al ingeschreven voor het Hypo Huis Rally open, het rallykampioenschap van Nederland. Voor dit kampioenschap tellen de volgende evenementen mee:
18-19 maart Van Staveren Zuiderzeerally Emmeloord
10 april LG Almere rally Almere
23 april Elmar rally Hulst
4-5 juni Paradigit ELE rally Helmond
8-10 juli BHV Expo Groep rally Roosendaal
16-17 september Golden Tulip rally Nijverdal
15 oktober Vierhouten Pallets Nederland rally Barneveld
6 november Conrad Euregio Rally Hengelo

Afhankelijk van de kampioenschapstand en de beschikbare tijd en middelen kan het team besluiten om naast deze wedstrijden aan één of meerdere wedstrijden in het buitenland deel te gaan nemen. In deze buitenlandse trips zal nadrukkelijk de samenwerking met Renault Sport gezocht worden. Zo is het team geïnteresseerd in het eventueel rijden van de Franse Rally d’Antibes en/of de Condrozrally in België.

Ook dit jaar zal het Konica Minolta Clio team op een landelijke televisiezender te zien zijn. Op welke zender is op dit moment echter nog niet duidelijk

Het Konica Miniolta Clio Team zal in het seizoen 2005 ondersteund worden door:
Konica Minolta, WinRIS, Micpoint, Renault Financial Services, Potshouwer, Treshold, Artelot, CSP Autosport, Euromaster, Pirelli en Melsons.