Nederlands English
Leemans levert topprestatie in BHV Expogroep Rally
18-07-2005
12:05
Voor de door Account Software Consultancy en Alons Autosport gesponsorde equipe Ronald Leemans en Remco van Overdijk is de BHV Expogroep Rally al sinds jaar en dag hun favoriete wedstrijd van het seizoen.
Niet alleen omdat het hun thuisrally is, maar vooral ook om de prachtige, snelle proeven rondom het dorpje Achtmaal.
Dit jaar waren de heren extra gemotiveerd om een goede prestatie neer te zetten, omdat ze hier vorig jaar hun Mitsubishi Evo compleet afschreven na een crash op KP Ostaayen, liggend op een 2e plaats.
De eerste paar proeven verliepen niet slecht, besloten was om nog niet het onderste uit de kan te halen. Pas in het avondtraject zou het verschil gemaakt moeten gaan worden. De eerste 6 niet al te technische proeven werden afgesloten op een 8e plaats in het algemeen klassement. Nu was het op naar de klassementsproeven De Hel, Ostaayen, Klein Zundert en Rijsbergen, de favoriete proeven van Ronald en Remco. Hier werd de aanval geopend op de concurrentie, de equipe rukte binnen 2 proeven al op naar de 5e plaats, na nog eens 2 proeven stonden Ronald en Remco al op plaats 3! De Mitsubishi liep als een kogel, Alons Autosport had goed werk geleverd! Zaak was om nu de voorsprong uit te gaan bouwen op de achtervolgers, vooral Jan de Winkel met zijn Clio Super 1600 bleef snelle tijden draaien. De voorsprong op Jan de Winkel was na klassementsproef 10 ca. 16 seconden. Ronald en Remco gingen er even goed voor zitten, en gaven alles wat ze konden. Jan de Winkel dacht er echter hetzelfde over, na klassementsproef 14 was het verschil nog steeds 16 seconden! Ronald begon een vreemd geluid in de auto te horen, bij aankomst op het serviceterrein werd geconstateerd dat een motorsteun uit de carrosserie was gescheurd. Gelukkig kon het serviceteam e.e.a. verhelpen, alles werd stevig vastgelast. De laatste 2 proeven van de zaterdag konden er nog 3 seconden voorsprong extra gewonnen worden, het team ging tevreden van hun welverdiende nachtrust genieten.

De laatste 6 proeven op zondag werden vooraf gegaan door een service van 45 minuten.
De monteurs hadden nu ruim de tijd om de Mitsubishi goed na te kijken, en deden een vervelende ontdekking. De Evo verloor koelvloeistof en er bleek een scheurtje in de cylinderkop te zitten. Na overleg besloten Ronald en Remco de 1e klassementsproef, Wouwse Plantage, toch vol aan te vallen, Jan de Winkel volgde op 19 seconden en wilde voor plaats 3 in het algemeen klassement gaan. Leemans pakte echter 10 seconden op Wouw, en als de auto heel zou blijven was een 3e plaats vrijwel zeker.

Op de volgende klassementsproef, Steenbergen, liep De Winkel schade op aan zijn Clio, en was er voor Leemans bijna geen druk meer. Ronald en Remco besloten nu dan ook om het rustig aan te doen en de wedstrijd uit te rijden. Dit lukte maar net, na de finish van de laatste klassementsproef stond de temperatuurmeter van de Evo volledig in het rood, de wedstrijd had niet veel langer moeten duren! De equipe was dolblij dat ze de finish gehaald hadden en hun 3e plaats vast hadden kunnen houden!

Na ontvangst van de bekers op het gezellige podium in het centrum van Roosendaal kon het team tevreden huiswaarts keren om zich de komende weken voor te gaan bereiden op de Golden Tulip Rally in september.