Nederlands English
Stichting Racen tegen Kanker op TT-Circuit (23 Augustus 2005)
04-08-2005
08:42
Wie o Wie vindt het leuk om mee te doen aan dit evenement. Verschillende rallyrijders zoals Jan van de Marel; Abel Pasman en Eep Borgers zullen aan deze dag medewerking verlenen.

Een korte introductie van mijzelf en de reden voor deze brief. Mijn naam is Aart van Meerveld, 33 jaar, en oprichter van Stichting Racen tegen Kanker. De Stichting bestaat nu 2 jaar en is ontstaan door het koppelen van mijn grootste hobby en een ziekte waaraan mijn vriend 3 jaar geleden is overleden.

Stichting Racen tegen Kanker heeft verschillende doelen waarvan het bewust worden van het feit dat gezondheid het belangrijkste is in het leven op nummer 1 staat. Het leven in Nederland is erg materialistisch en er wordt niet meer bij stil gestaan dat het al heel bijzonder is om een gezond gezin te mogen hebben.
Naast bovenstaande hebben we natuurlijk als doel om geld bij elkaar te “racen” dat we gebruiken voor het financieren van projecten van KWF Kankerbestrijding.

Hoe werkt dit? Natuurlijk is motorracen een redelijk dure sport. Stichting Racen tegen Kanker rijdt met 2 coureurs in 2 verschillende klassen. Henri van Geresteyn rijdt in het ONK Superstock 600 en Marco van Grootheest rijdt in het ONK Dutch Superbikes. Het racen wordt bij ons goed betaalbaar omdat grote bedrijven als: Honda; Castrol en Suomy ons steunen. Verder hebben wij vele sponsoren die ons betalen voor ieder punt wat halen in het kampioenschap, en dit geld is allemaal bedoeld voor KWF Kankerbestrijding. Verder houden we ook nog acties en collectes om geld voor het goede doel binnen te halen. Verleden jaar hebben we het bedrag van 10.156 euro bij elkaar geracet en we hopen dit jaar dit bedrag te kunnen overtreffen.

Wat doet Stichting Racen tegen Kanker nog meer? Dit jaar zijn we begonnen met het organiseren van evenementen voor zieke gezinnen en jonge volwassenen . Op 2 juni zijn we met 7 zieke “gezinnen” gaan ballonvaren en hebben we een hele leuke avond gehad. Een avond waar je complete gezinnen ziet opbloeien in een voor hun zo’n rotperiode.

Op 23 augustus aanstaande organiseert Stichting Racen tegen Kanker weer een groot evenement. Dit evenement is bedoeld voor kinderen en jonge volwassenen t/m 35 jaar die helaas te maken hebben gekregen met de ziekte kanker. Deze dag zal plaatsvinden op het TT-circuit van Assen en is van 10:00 s’morgens tot 17:00 s’middags. De zieke gezinnen mogen mee achterop de motor en/of mogen mee in een snelle auto, afhankelijk van toestand en leeftijd. Wij willen deze gezinnen de mogelijkheid bieden om een leuke dag mee te maken en om mee te maken wat een coureur meemaakt. Natuurlijk alles op een veilige manier!!! Er zullen ook professionele motor en autocoureurs aanwezig zijn en ook onze ambassadeur; meesterpianist en autoracer: Wibi Soerjadi. Omdat er veel voertuigen komen en we de hele dag de tijd hebben, kunnen er heel veel families deelnemen. Deze uitnodiging geldt dus voor de complete gezinnen dus vader, moeder, zus, broer enz.

Wie er graag aan mee wil doen kan zich aanmelden via het mailadres: info@racentegenkanker.nl en u kan natuurlijk ook onderstaand telefoonnummer gebruiken. Het zou mooi zijn wanneer jullie zich aanmelden voor 14 augustus, om zo nog de tijd te hebben om een planning te maken van de dag

Mvrgr

Aart van Meerveld
Stichting Racen tegen Kanker
www.racentegenkanker.nl
06-45518980