Nederlands English
2M Rallyteam wacht met spanning op start seizoen 2005
11-03-2005
09:25
Net als voor veel teams komt ook voor het 2M Rallyteam het nieuwe rallyseizoen met rasse schreden naderbij. De winter is goed gebruikt want in samenwerking met Gaal Tuning uit Wormerveer is de C2 voorzien van een nieuwe krachtbron. Met dit nieuwe hart onder de motorkap wil het team van 2005 een beter jaar maken dan 2004.

Het optreden tijdens Race & Rally 2005, in de Brabant Hallen zou de eerste confrontatie geweest zijn met het publiek zij het niet dat er nog onderdelen ontbraken. “We wilden ons voor publiek en sponsors presenteren, iets dat we het afgelopen jaar maar mondjesmaat hebben kunnen doen. Jammer dat we die kans niet konden verzilveren. In de Zuiderzeerally willen we maar één ding en dat is finishen!” Rijder Marco Carper laat geen twijfel bestaan over hun intenties: hij, navigator Michel Eugster en het hele 2M team zijn klaar voor de start van het nieuwe seizoen en dat wil vooral hij maar al te graag bewijzen. Om dat te onderstrepen schreef het team zich onlangs in voor het Hypohuis Rally Open, alwaar men in de klasse A6 uitkomend een gooi wil doen naar het Formule 2 kampioenschap .

“Ondanks het falen der mechaniek hetgeen minder exposure voor de camera’s betekende, zijn onze sponsoren ons trouw gebleven. Zowel zij als wij hebben veel vertrouwen in het nieuwe jaar,” vult Eugster aan.”En je kent het gezegde: nieuwe ronde, nieuwe kansen!” sprak een lachende Carper tot slot.

De altijd spannende klassieker in de polder, zoals we de Zuiderzee zo langzamerhand mogen noemen, kende vorig jaar door abominabele weersomstandigheden veel uitvallers. Wat het weer dit jaar zal brengen is nog een vraagteken, maar één ding is zeker; ook zonder de wind en de regen zijn de proeven rond Emmeloord, Kampen en nu ook Bantega soms verraderlijk en kunnen ze voor verrassingen zorgen.

Het evenement welk dit jaar weer mag rekenen op behoorlijke nationale en internationale belangstelling, zal ook de rentree betekenen voor de winnaar van vorig jaar Peter Bijvelds. Naast hem zullen de meeste vertegenwoordigers in het Hypohuis Rally Open aanwezig zijn alsook een aantal Engelsen, Duitsers en zeker Scandinaviërs.

De Zuiderzeerally vindt volgende week plaats, op 18 en 19 maart aanstaande.