Nederlands English
Adri Moree en Ferry Bakker in Nederlands Sprintkampioenschap 2008
02-04-2008
12:26
Een nieuw seizoen breekt aan voor onze equipe! Dit jaar zal Ferry Bakker de rol van navigator bij Adri uitvoeren.

Op 5 april zal dus deelgenomen worden aan de rallysprint in de omgeving van Almere. Het team heeft specifiek gekozen voor een ander kampioenschap dan voorgaande jaren, dit omdat de concurrentie met de huidige Mitsubishi EVO VI lastig te volgen is. Op dit moment is de Mitsubishi EVO IX de nieuwste variant en op deze auto zijn een aantal technische wijzigingen die het voor ons team moeilijk maken om op de hoogste trede van deze autosport mee te kunnen strijden voor podiumplaatsen. Maar... de auto is weer tot in de puntjes technisch 200% en een goede klassering tijdens de rallysprint van Almere moet mogelijk zijn, aldus Adri!


Op de hot seat zal, zoals reeds vermeld, Ferry Bakker plaatsnemen komend seizoen, hij is geen onbekende in de rallysport! Voor Ferry is het een uitdaging om weer deel te nemen aan het sprintkampioenschap waar hij ooit mee is begonnen.
Desalniettemin heeft Ferry al een rijke CV op het gebied van snelheid, ooit begonnen met crossmotoren, aansluitend door met racemotoren en nu alweer 7 jaar druk met rallysport. Als we hem vragen naar zijn rallyverleden het volgende: “Op mijn 30ste kwam ik in gesprek met Eep Borgers die vertelde mij zulke mooie verhalen over zijn passie de rallysport en aansluitend ben ik hier ook mee begonnen. Ik ben dat jaar gestart met Berry Kok in een Opel Astra N3 en we hebben een aantal jaren samen gereden. Incidenteel ook nog met andere rijders deelgenomen aan verschillende wedstrijden. Daarna kwam ik plaatsgenoot Henk van de Kamp tegen en heb met hem in een Seat Ibiza N3 gestreden en dit verliep succesvol, we hebben vele prijzen binnengehaald. Vervolgens met Henk de aanschaf en opbouw van de nieuwe Seat Leon N4 meegemaakt, waar we samen nog diverse wedstrijden mee gereden hebben.

Gelet op het feit, dat ik niet meer (meerdaagse) rallyevenementen wil rijden, heb ik gekozen om het rallysprintkampioenschap te gaan rijden. Toch wil ik voor het hoogst haalbare gaan en hoop dit met Adri te gaan te behalen. Mijn droom was om ooit in een EVO te gaan rallyrijden, omdat het een op en top rallyauto is en dat gaat dus nu in 2008 gebeuren. Vol enthousiasme zie ik het seizoen tegemoet, aldus Ferry!”

Persbericht Velocity One Rallyteam | Foto: WiMo Fotografie