325i Challenge start met zeven equipes in de LG Almere Rally.
07-04-2008
13:54
Met de slijtageslag van vorig jaar nog in gedachten startten op 6 april 2008 zeven equipes in de LG Almere Rally. Ondanks de voorspelling van vooral een nat evenement, bleef het droog. Desondanks was de traditionele waterbak rijkelijk gevuld.

Ulli Boïng, die het kampioenschap vorig jaar aan Theo van de Berg moest laten, ging voortvarend van start. Won KP 1,2 en 3 op rij, met in het kielzog Wolter Luijten. Op KP 4 liet viel Ulli door de een lekke band ruim vier minuten terug. Kersverse leider na KP 4, Wolter Luijten, had zich toch laten verrassen door het immer verraderlijke parcours en viel op de verbindingsroute uit door een gescheurde carterpan, opgelopen op KP 4, waardoor Rene “rijden met het koppie” Walraven de eerste plek overnam.

Niels Kroeze, nauwelijks gehinderd door differentieelproblemen, zag zijn kans schoon, stoomde op naar de 2e plaats, maar vond nagenoeg zijn Waterloo op KP 9 door eveneens een scheurtje in de carterpan, maar wilde persé finishen. Deed dat ook en wist de gebroeders Goossens aan het eind van het evenement net één seconde voor te blijven op een vierde plek.

Ondanks een spectaculaire inhaalrace, hij wist 11 van 14 proeven te winnen, moest Ulli Boïng de winst toch laten aan Rene Walraven. Ulli haalde net het podium op een derde plaats in de Challlenge. Henk Bakkenes respecteerde de reputatie van deze Rally. Reed constant zonder fouten naar een tweede plaats.

Dan is er natuurlijk nog de felbegeerde Dwarsliggersbokaal, een beker waar je niet omheen kunt. Niels Kroeze sleepte met een éénmalige spectaculaire actie, leek z’n rempunt te missen, maar wist de auto ondanks het vele opgereden grind en zand net op tijd weer onder controle te krijgen met een leuke drift, een derde plaats in de wacht. Edward Goossens zag zijn gedreven rijstijl beloond met een tweede plaats en de jury kon niet om de ervaring van Ulli Boïng heen, die dus met de beker aan de haal ging.

De volgende ronde in 325i Challenge is een buitenlands evenement. De Rally van Sulingen is populair bij de deelnemers en dus wordt daar gestart in het eerste weekend van mei.

Persbericht 325i Challenge | Foto: Hein Arns