Nederlands English
FABORY-team op oefening in Hardenberg
18-06-2008
12:28
Met een tweede plaats in de stand om het kampioenschap voor standaard wagens verloopt het 2008 seizoen voor de FABORY-equipe Johan Faes/Arie Lekkerkerker tot nu tot uitstekend.

Door een afgewogen strategie en niet geplaagd door enig technisch malheur wist de captain van het Reuselse team het maximale uit alle inzetten te halen, te beginnen bij een fantastische seizoensopener in Veenendaal waar voor het eerst een wedstrijd werd verreden dit jaar. De enige ietwat dissonante toon in het geheel was de eerste kampioenschapswedstrijd in Emmeloord waar de rijder en zijn trouwe navigator ‘geholpen’ door een tijdstraf niet verder mochten komen dan een 8e plaats. In Almere werd achter winnaar Jasper van den Heuvel een tweede plaats neergezet, een prestatie die in de daaropvolgende ontmoeting in Hulst werd herhaald. In Helmond, tijdens de Paradigit ELE-Rally, won vd Heuvel opnieuw, werd HET talent van ons land, Kevin Abbring, tweede en stond het FABORY-duo trots als derde op de eindlijst.

De combinatie van een goede en gedegen voorbereiding als mede een vlekkeloze keus aan tussenliggende oefenwedstrijden, hebben het FABORY -team gebracht waar het nu staat: een sterke tweede plaats in het Groep N kampioenschap. Ook de komende Vechtdal Rallysprint, die aanstaande zaterdag is bewust gekozen als testmatch voor de halverwege juli volgende kampioenschapsontmoeting in Etten-Leur tijdens de Exotic Green Rally. In Hardenberg waar het uit 110 equipes tellende circus met aanhang neerstrijkt, heeft de FABORY -voorman een goede staat van dienst. Zonder zijn trouwe toeverlaat Arie maar met voormalig teammanager Bart Burmanje even in de hotseat, stond Faes vorig jaar nog op de bovenste trede van het podium, een resultaat dat het tijdelijke koppel ook nu weer als doel heeft.

De vaste garde aan kampioenschapdeelnemers mag dan niet ingeschreven staan, het is tenslotte een ronde voor het sprint kampioenschap, maar desondanks staan genoeg serieuze kandidaten aan de start waardoor een spannende wedstrijd bijna op voorhand een garantie is.

De wedstrijd begint zaterdag 21 juni om 08.30 uur met de verkenning waarna om 14.01 uur op het podium naast de Evenementenhal aldaar de eerste deelnemer het startschot krijgt. Na 6 klassementsproeven (58 km) en een totaal van 165 kilometer aan wedstrijdlengte, waarvan 7% als onverharde ondergrond te boek staat, rijdt rond 18.04 uur de winnaar weer over het podium.

Persbericht Fabory Rallyteam | Foto: WiMo Fotografie