Nederlands English
Autosoft Vechtdal Rallysprint: Westenbrink wint weer
23-06-2008
21:54
De Meppeler rallyrijder David Westenbrink en zijn navigator Martin Nortier uit Barneveld hebben hun eerste gezamenlijke overwinning van dit seizoen behaald. Tijdens de Vechtdal Rallysprint waren zij na zo’n 60 kilometers op snelheid de snelsten met 40sec voorsprong op de nummer 2, de equipe Hans Leegsma / Maick Nijland. In het kampioenschap klimmen David en Martin nu van de 6e naar de 3e plaats.

De wedstrijd verliep nagenoeg vlekkeloos voor de jonge equipe. Nadat de eerste klassementsproef geneutraliseerd was en dus niemand van de Kalos Challenge een tijd neer kon zetten, sloegen Westenbrink en Nortier op de 2e klassementsproef, een rondkoers in de omgeving van het Drentse Dalen, meteen een gat van 12 seconden. Op een redelijk behoudende 3e klassementsproef tegen de Duitse grens bij Radewijk kwamen daar nog eens 6 seconden bij.

Martin op de service, halverwege de rally: “We zijn al verder dan de 2 vorige rally’s bij elkaar en 18 seconden is een riante voorsprong. De auto houdt zich goed. We houden dit tempo vast en proberen hem nu naar de finish te brengen. Als ik de huidige tussenstand zo bekijk, bevinden we ons in een riante positie om weer flink in het kampioenschap te klimmen.”

Er moesten echter nog 3 proeven worden afgewerkt. Geheel vlekkeloos ging dat niet. Op klassementsproef 4 werden er weliswaar weer wat seconden aan de voorsprong toegevoegd, maar op klassementsproef 5, de rondkoers bij Dalen, was er een aanvaring met een andere equipe, waardoor er 4 seconden voorsprong werden ingeleverd. “Een na ons gestarte equipe werd waarschijnlijk wat afgeleid door mijn aandringen en sloeg toen verkeerd af bij het splitspunt en wilde blijkbaar gaan keren. Ik denk dat zij een belangrijke les hebben geleerd”, aldus Westenbrink die er achteraf de humor wel van inziet, “En ze hebben waarschijnlijk hun debuut op Rallyreport”

De laatste klassementsproef werd er gelukkig weer een snelste tijd geklokt met 14 seconden voorsprong op een gedurende de wedstrijd steeds beter presterende stadsgenoot Pierre Brouwer, die de 2e tijd scoorde en uiteindelijk een 4e plaats in de einduitslag behaalde.

Bij Westenbrink en Nortier viel er een last van hun schouders. Naast dat de overwinning het vertrouwen bij de equipe weer heeft teruggebracht, zorgde deze er ook voor dat ze in de tussenstand van de Kalos Challenge stijgen van een 6e plaats naar een 3e plaats, een stuk dichter achter de nummers 1 Marcel Poublon / Carina van Westen en de nummers 2 Marcel Landzaad / Marvin Molenkamp.

Persbericht Westenbrink Rallying | Foto: Hein Arns