205 Cup: Na opwarmertje Vechtdal direct door naar Etten-Leur
08-07-2008
15:31
De 205 Cuppers hebben het druk de afgelopen weken. Slechts 3 weken bevinden zich tussen de 3e en tevens laatste sprint van de kalender en de eerste van 3 rally’s; de Exotic Green Rally.

Tijdens de sprint in Hardenberg werd als verwacht alles uit de kast gehaald door de top 3 van het klassement. Na neutralisatie van de eerste proef finishten alle 205’jes op luttele seconden van elkaar op proef nummer twee. Met nog 4 proeven te gaan verloren Stijn Janssen en Robert van Middelkoop de aansluiting. In een verwoede poging toch weer bij te komen kwamen ze echter een stevige strobaal tegen die verdere hoge eindklassering verhinderde.
Tijdens de laatste proeven waren Edwin Naron en Michiel Uittien in een verbeten strijd om de hoogste podiumplek, het was Michiel die uiteindelijk aan het langste eind trok en verdient de eerste plaats binnenhaalde.

Komend weekend gaat voor de 205 Cup deelnemers het tweede deel van het seizoen in. De top 4 van het klassement zal afreizen naar Etten-Leur en daar hun rallykunsten gaan vertonen.

Wanneer we kijken naar het klassement dan ligt het kampioenschap nog helemaal open. Eldert zal na de overwinning van Michiel Uittien ongetwijfeld de aanval in gaan zetten om zijn eerste plaats in het klassement te gaan verstevigen. Tijdens eerdere lange rally’s heeft Stijn echter laten zien vooral in het donker stevig het gas erop te laten staan. Verrassend snelle debutant Wilbert Evers zou daarnaast ook nog hoog kunnen eindigen vanuit een ‘underdog’-positie.
Een spannend weekend gaat het in ieder geval worden!