Nederlands English
De Van Staveren Zuiderzeerally eerste rallyafspraak in 2005
17-02-2005
15:21
Traditioneel was de Van Staveren Zuiderzeerally de eerste afspraak van het nieuwe rallyseizoen, maar in 2005 begint ook het rallysprintseizoen rondom Emmeloord. Dit jaar heeft de rally echter ook een primeur: de rally zal drie uur lang live worden uitgezonden op televisie!

En zoals het er nu uitziet slaagt de organisatie er wederom in zeer aantrekkelijke proeven uit te tekenen voor de deelnemers. Op een enkele proef na zijn ze vernieuwd en soms zelfs verlengd, zodat er straks voor de rallyrijders 16 snelle en technische asfaltproeven klaarliggen.

De start is op vrijdagavond 18 maart 2005 rond 21:30 uur met een volledig nieuwe publieksproef. Vervolgens vindt de herstart plaats op zaterdag 19 maart om 10:00 uur waarna er rond 22:30 uur gefinished wordt op het podium in het centrum van Emmeloord. De rijders hebben dan 150 kilometer klassementsproef afgelegd.

De rallysprinters zullen op zaterdag vijf proeven afleggen, met een totale afstand van 52 kilometer, waarin ook weer een buitenproef is verwerkt.

Dit jaar telt de Van Staveren Zuiderzeerally mee voor het Hypohuis Rally Open, maar ook voor de Nederlandse, Scandinavische Ún Duitse Volvo Original Cup. Er worden dus veel buitenlandse deelnemers verwacht, wat al blijkt uit de eerste inschrijvingen: er heeft zich een Engels team ingeschreven met een ex-fabrieks Subaru Impreza WRC en een Zweeds team met een Mitsubishi Lancer EVO 8.

Maar het belangrijkste nieuws is toch wel dat beelden van de rally Ún rallysprint drie uur lang live worden uitgezonden door Omroep Flevoland. De proef Nagelerweg zal volledig live worden uitgezonden, maar er zullen ook cameraploegen opnames maken op het serviceterrein en bij de voorbereidingen. Om de gereden tijden in beeld en op internet te kunnen brengen heeft de organisatie het team van het Duitse SPORTAS ingehuurd.

Voor de perspresentatie heeft de organisatie een unieke locatie gevonden: dit jaar zal deze op 9 maart om 16:00 uur plaatsvinden in het ir. D.F. Woudagemaal te Lemmer. Hier zullen dan ook alle laatste nieuwtjes over de rally en rallysprint worden prijsgegeven.

Niets wordt aan het toeval overgelaten en zo zal de eerste wedstrijd van dit jaar weer een waar rallyfeest worden in en rondom Emmeloord op 18 en 19 maart a.s.!