Nederlands English
Peter van Merksteijn met BMW X-Raid in Dakar 2009
23-11-2008
11:07
Peter van Merksteijn, team eigenaar van Van Merksteijn Motorsport en dit jaar LMP2 winnaar van de 24 uur van Le Mans met de Porsche RS Spyder, zal deelnemen in de Dakar 2009 als onderdeel van het officiële BMW fabrieksteam X-Raid. Peter zal met een nieuwe BMW X3CC op 3 januari aan de start verschijnen in Buenos Aires waar de rally 2 weken later ook zal eindigen na een tocht van bijna 10.000km door Argentinië en Chili.

Peter van Merksteijn is als derde rijder toegevoegd om samen teamgenoten Nasser Al-Attiyah en Guerlain Chicherit uit te komen voor het officiële BMW fabrieksteam, X-Raid, in de monster rally die voor de eerste keer zal plaatsvinden op het Zuid-Amerikaanse continent. Peter zal een BMW X3CC besturen die is gebouwd volgens de allerlaatste specificaties met onder andere een verbeterd rem system en een gunstigere gewichtsverdeling ten opzichte van het 2008 model waarmee X-Raid gedurende dit jaar zo goed heeft gepresteerd. De late inschrijving van Peter van Merksteijn in de Dakar 2009 is mede mogelijk gemaakt door Gerard Seesing van Reiger Suspension naar aanleiding van de succesvolle testsessie die X-Raid heeft gehouden op het privé testterrein van Van Merksteijn Motorsport in het Duitse Fürstenau.
Eddy Chevaillier zal de navigator zijn van Peter van Merksteijn in de BMW X3CC. Eddy heeft al twee keer eerder deelgenomen aan de Dakar Rally toen het evenement werd verreden in de Afrikaanse woestijn als onderdeel van de equipe Stacey in een MAN vrachtwagen en dit team heeft dit jaar de TransSiberië Rally gewonnen. De Belgische navigator vormt gedurende het jaar een team met de zoon van Peter, Peter van Merksteijn jr., waar zij samen deelnemen in het Wereldkampioenschap Rally met een Ford Focus WRC 07 van Van Merksteijn Motorsport.

Voor de start van de Dakar 2009 in Buenos Aires zal X-Raid nog eens testen op Fürstenau waar Peter van Merksteijn de gelegenheid krijgt om kennis te maken met de BMW X3CC alvorens te worden verscheept naar Argentinië waar het zich zal voegen bij de rest van het deelnemersveld voor de start van de rally in januari.

Persbericht VM-Motorsport | Eigen Foto