Nederlands English
Solberg hoopt nog steeds op een zitje voor 2009
19-12-2008
12:03

Subaru kopman Petter Solberg werkt zich een slag in het rond in een poging om alsnog op het hoogste niveau binnen het WRC te kunnen strijden, ondanks het terugtrekken van Subaru.


Solberg werd afgelopen maandag, thuis in Monaco, op de hoogte gebracht van het besluit van Fuji Heavy Industries om de stekker uit de WK deelname van Subaru te trekken. Hij kreeg het nieuws persoonlijk overgebracht door een vertegenwoordiger van het bedrijf, die speciaal daarvoor naar Monaco gevlogen was.


Een dag later ontvluchtte Solberg de mediarommel die ontstond in de Noorse media en vloog hij naar Torsby in Zweden. Daar probeerde hij een deal rond te maken die hem in de sport houdt. Sinds hij in Zweden is heeft Solberg weinig laten horen over zijn plannen, maar in een kort interview met de website www.nwt.se bevestigde hij zijn verlangen om terug te keren: "Er zijn mogelijkheden om volgend jaar in het WRC deel te nemen. Maar dat moet wel gebeuren op een hoog niveau zodat ik kans heb om te winnen."


Solberg voegde daar aan toe dat hij de hoop op een terugkeer met Subaru, het team waarvoor hij in 2003 de rijderstitel veroverde, niet opgegeven heeft. "Ik ben in gesprek met de teams in Japan en met Prodrive in Engeland, om te bezien waar Subaru staat in het geheel", liet hij NWT weten.


Buiten het korte interview met NWT is Solberg buiten de media gebleven. Hij wilde afgelopen woensdag een verklaring afgeven, maar heeft dat uitgesteld vanwege het uitblijven van groot nieuws. Wel liet hij via zijn website weten de steun van de fans te waarderen. "Ik stel de steun die ik heb gekregen van de fans, mijn persoonlijke sponsors en mijn partners zeer op prijs. Iedereen wil doorgaan met mij in de richting van de toekomst, zelfs in deze moeilijke situatie. Het spijt me dat ik momenteel niet voor jullie beschikbaar ben, maar ik zal na het weekeinde met meer informatie over mijn toekomst naar buiten komen", schreef Solberg gisteren op zijn website.

Redacteur: Hein Arns | Foto's Subaru World Rally Team