Nederlands English
Kusters Rallying actief in 2009
11-02-2009
07:48

Dit jaar zal Kusters Rallying Actief aanwezig zijn op de rallypaden in Nederland en het buitenland. Een drietal rijders komen onder de vleugels van Joost Kusters in actie.
In het verleden zagen we enkele malen Paul Kirtley aan de start in Hellendoorn, en deze sympatieke Engelse rijder wil zijn kalender uitbreiden met een paar, voor hem, nieuwe Nederlandse wedstrijden. Op dit moment wordt gezocht naar een passende Subaru WRC, waardoor hij verder naar voren zou kunnen rijden tussen het Nederlandse WRC geweld. Zoals gewoonlijk zal hij bijgestaan worden door zijn vaste co-rijder David Jones.

Als 2e wagen komen vader en zoon Hans en Roy Renier aan de start. Ingeschreven voor het Nederlands Kampioenschap, zullen ze voor het eerst sinds jaren proberen met een turbo 4x4 zo hoog mogelijk te eindigen, maar ook zeker veel te leren. Het te beteugelen monster is een 2004 semi groep A Subaru impreza STI, die momenteel wordt omgebouwd bij MSP in Engeland. Hans heeft al ervaring in een Opel Kadett, Opel Astra en een Ford Focus, maar kon nu de roffel van de 4 cilinder boxer niet weerstaan, en schafte een Subaru aan.

Ondertussen wordt bij MSP ook de onlangs door Joost Kusters aangeschafte S5 1998 WRC gerebuild. Kusters hoopt de bolide rond april/mei in te kunnen gaan zetten, met een nieuw , nog te vinden lid van het team. Dit is een gelijke auto waar Joost Kusters met Carina van Westen in 2007 een spectaculair optreden gaven in de LG amsterdam rallysprint. Als er geintereseerde zijn om met deze auto in actie te komen, kan men contact opnemen met Joost Kusters via zijn website www.joostkusters.nl.

Joost Kusters zal met Carina van Westen met zijn spectaculaire Subaru Legacy RS aan de start komen in de vertrouwde Rothmans kleuren. Het kampioenschap dit jaar zal weer het ERC zijn, alleen gaat het team er dit jaar voor om alle wedstrijden te doen. De Legacy zal komende weken vanuit Engeland naar de nieuwe locatie getransporteerd worden in Helmond, vanwaaruit meer werkzaamheden in de toekomst gedaan worden.

Redacteur: Persbericht Kusters Rallying | Foto's Hein Arns