Nederlands English
Wawrzyniak wint H11 klasse in Exotic Green
14-07-2009
11:29
Driver en co-driver, Rene Wawrzyniak en Mathieu Deckers, van RallyTeamBreda hebben afgelopen weekend de overwinning behaald in de klasse H11 tijdens de Exotic Green Rally 2009.

Zij mochten vrijdagavond met startnummer 44 vanaf het startpodium aan het raadhuisplein in Etten-Leur met hun door Verbaas Preparations gebouwde Opel Astra GSI van start in de 2 dagen durende Exotic Green Rally.

In de nacht van vrijdag op zaterdag konden de mannen, na het afleggen van de eerste 2 boucle's van in totaal 7 klassementsproeven hun rallyauto even voor de klok van 1 uur in het parc fermé van Roosendaal achterlaten op een 27e plaats in het algemeen klassement, een 1e plaats in de klasse H11 en een 3e plaats in de Formule2 met een wedstrijdtijd van 32min24sec.

Op zaterdag ochtend ging de Bredase equipe om 11.09 van start om tot diep in de zaterdagnacht de resterende 17 klassementsproeven, verdeeld over 5 boucle's af te leggen. Deze werden allen, soms ternauwernood, ongeschonden en bijna foutloos afgelegd.

Uiteindelijk werd op zaterdagnacht bij de finish van de afsluitende klassementsproef Achtmaal-De Hel om 14 minuten over 1 een wedstrijdtijd van 2hr20min30sec genoteerd. Deze tijd resulteerden uiteindelijk in een 20e plaats in het algemeen klassement, een 2e plaats in de Formule2 en de overwinning in de klasse H11.

Overall winnaars werden Mark van Eldik en Michel Groenewoud in hun spectaculaire Subaru Impreza WRC S14 A8.
Redacteur: Persbericht Rally Team Breda/HA | Foto's Hein Arns