Nederlands English
Dunlop Wintercup finale te Zolder 20 februari 2005.
17-02-2005
15:22
Op zondag 20 februari as. organiseert Marshals Club Events de derde en laatste wedstrijd tellend voor de Dunlop Wintercup Wisseltrofee Tony Jaenen. Net zoals vorige edities hebben de organisatoren een technisch en spectaculair parcours uitgestippeld op en rond het Zolderse circuit, dat ruim 10 km lang en volledig verhard is. Traditiegetrouw zal er ook tijdens de finale met 2 deelnemers naast elkaar gestart worden, wat in het verleden voor de nodige spanning en sensatie zorgde. Deze wedstrijd komt eveneens in aanmerking voor het regionale VAS-kampioenschap en het Limburgse rallysprintkampioenschap. Naast de regionale deelnemers zullen er enkele nationale en internationale namen op de deelnemerslijst staan. De titel voor de Dunlop Wintercup 2004-2005 is nog steeds niet beslecht, een handvol piloten hebben nog steeds kans om deze titel op hun palmares bij te zetten.
Grootste kanshebbers zijn uiteraard Chris Van Woensel en Tom Colsoul, maar dan moeten zij alle 4 reeksen als winnaar op hun naam plaatsen, iets wat hij trouwens tijdens de vorige wedstrijd gedaan heeft. Net zoals in het verleden zullen er enkel bekende gezichten uit de show- en mediawereld deelnemen, Peter Bulckaen “Max” uit de serie Wittekerke zal voor de gelegenheid bijgestaan worden door zijn collega agent uit het kuststadje Stan Van Samang misschien beter gekend als “Kevin”. Voor deze wedstrijd moest Hilde Gijsbrechts wegens beroepsbezigheden forfait geven, maar haar plaats zal ingenomen worden door eveneens een Wittekerke acteur nl. Pieter Bamps, die de rol van “Arne” vertolkt.
De verkenningen starten om 10.00 uur, de eerste wedstrijd zal om 13.00 uur van start gaan. In totaal zullen er 2 verkenningen en 4 reeksen gereden worden.