Nederlands English
Paradigit Rally Update 2006
07-02-2006
20:26
Na een aantal seizoenen voornamelijk in het buitenland actief geweest te zijn, zal het Paradigit Rallyteam dit jaar meer op de Nederlandse rallypaden te zien zijn. De gele Mitsubishi’s zullen dit jaar meedoen aan de wedstrijden meetellend voor het Rallyclinic Dutch Open (RDO), oftewel het Nederlands Kampioenschap.

Leermakers op hot seat

Als kopman van het Brabantse team zal wederom Piet van Hoof fungeren. Na zijn zware crash vorig jaar tijdens de Haspengouwrally in België, is de Mitsubishi Lancer Evo 4 groep A volledig opnieuw opgebouwd en op punt gezet voor het komende seizoen. Van Hoof zal dit jaar genavigeerd worden door Niels Leermakers, die vorig jaar al enkele malen als stand-in de hot seat bemande. De grote ervaring die Van Hoof de afgelopen jaren in het buitenland opdeed, gecombineerd met een ‘verse’ Mitsubishi, zou er wel eens voor kunnen zorgen dat hij het de veel snellere WRC’s in Nederland erg moeilijk gaat maken.

De Koning in Groep A

Groep N topper en Paradigit CEO Arjen de Koning zal dit jaar de overstap maken naar de groep A. Merk en type blijven als vanouds de Mitsubishi en de Lancer Evo 6. Wist De Koning vorig jaar diverse malen zijn klasse te winnen, dit jaar zal vooral in het teken staan van het wennen aan de grotere remmen en het extra vermogen. “Ik heb enorm veel zin in het komende seizoen. De tegenstand zal niet mals zijn, maar uitdagingen gaan wij als team natuurlijk nooit uit de weg!”, aldus een strijdlustige De Koning, die genavigeerd zal worden door Ronald Ouwerkerk.

Come back voor Noortje van Gennip

Vorig jaar kwam Noortje van Gennip slechts sporadisch aan de start, maar de keren die ze startte, presteerde ze boven verwachting. Vanwege de geplande gezinsuitbreiding eind mei zal Van Gennip het begin van het seizoen moeten missen, maar ze is gebrand op een come back na de zomerstop. Van Gennip zal dan aantreden in de vertrouwde groep N Mitsubishi Lancer Evo 6.

Finland

Voordat het seizoen 17 maart in Emmeloord los barst, zal als voorbereiding nog worden deelgenomen aan een Finse rally begin maart. Naast de acht wedstrijden meetellend voor het Rallyclinic Dutch Open, heeft het Paradigit Rallyteam ook nog plannen om de Tsjechische Barum Rally en de voor het WRC meetellende Rally of Wales te rijden.

Kalender 2006 Paradigit Rallyteam

17-18 maart TankS Rally (Emmeloord)
9 april LG Almere Rally
6 mei Merwede Springs Rally Hulst
10-11 juni 42e Paradigit ELE Rally (Helmond)
7-9 juli BHV Expogroep Rally (Roosendaal)
25-27 augustus ERC Barum Rally Zlin (Tsjechië)
15-16 september Ultimate Rally (Hellendoorn)
7 oktober Vierhouten Pallets Nederland Rally (Barneveld)
28-29 oktober Conrad Euregio Rally (Hengelo Ov.)
1-3 december WRC Rally of Wales (Engeland)

Redacteur: Persbericht Paradigit Rallyteam | Foto: Wilnard en Monique Verhagen