Nederlands English
Spektakel verzekerd in 2005
31-03-2005
22:53
De 2005 editie van de LG Almere Rally(sprint) wordt zeker weer uitermate spectaculair. Niet alleen doordat een aantal proeven aangevuld is met mooie stukken, ook worden sommige in een andere richting verreden. Tevens wordt er een zeer groot en competitief deelnemersveld aan de start verwacht. De rally is het tweede evenement meetellend voor het Nederlands Kampioenschap: Het Hypohuis Rally Open.

De organiserende Stichting AutoSportief is na het evenement van vorig jaar meteen gaan sleutelen aan het nieuwe evenement. De goede dingen zijn gebleven en de minder goede verbeterd. Dit resulteert in een nog beter evenement met uitbreiding in enkele klassementsproeven die de rally interessanter maken voor de deelnemers en het publiek.
Start, finish en centrale service, waar de monteurs het gehele weekend aan de auto’s sleutelen, zijn net als vorig jaar weer rond het hoofdkantoor van LG Electronics aan de A6, afslag Almere-Stad.

En dan de deelnemers, met maar liefst 3 World Rally Cars (ex WK auto’s) op het affiche en de gehele Nationale top is de organisatie dik tevreden. Naast Benelux Kampioen Erik Wevers (Corolla WRC) komt er uit Engeland een Impreza WRC bestuurd door Dave Turnbull. Op het allerlaatste moment kwam er nog een zeer verrassende inschrijving binnen. Theo v/d Berg en Etienne Struijs zullen voor het eerst aan de start komen met een Subaru Impreza WRC. Totaal hebben zich 64 deelnemers ingeschreven voor de rally en 61 voor de rallysprint. Andere belangrijke inschrijvers zijn Hans Weijs (Golf Kitcar), van Eerd (EVO7 grA), van Eldik (EVO7 grN), Verkooijen (Impreza STI grN), Abbring (Celica GT4 grA), Bijvelds (EVO7 grA) , Smits (Escort Cosworth grA) en Bolderheij (EVO7 grN).

Op zaterdag opent de rallysprint het evenement om 12.00 uur met de officiële start in de rallytent naast LG. De deelnemers aan de sprint gaan hierna 2 verschillende klassementsproeven afleggen, de een wordt 3x gereden en de ander 2x. De eerste deelnemers komen na elke 2 proeven weer op de centrale serviceplaats om aan hun auto te sleutelen. De finish van de sprint vindt rond de klok van halfzes plaats op het podium in de rallytent.

Op de zondag zijn de Nationale rallytoppers aan de beurt in de rally. Een aantal van hen hebben op zaterdag al deelgenomen aan de sprint en zijn helemaal warm gedraaid. Om 12.00 uur gaat de eerste auto over het podium om te beginnen aan maar liefst 11 klassementsproeven en 199 km waarvan 102 op snelheid. De rally bestaat uit 3 boucles van 4 en 3 proeven, deze proeven zijn zeer divers te noemen, een mengeling van industrieterrein en delen onverhard liggen te wachten op de rijders en navigatoren. De winnaars zullen tegen de klok van 19.00 uur worden gehuldigd op het podium in de rallytent.

Wie de LG Almere Rally optimaal wil volgen doet er verstandig aan een informatiepakket aan te schaffen. Dit pakket bevat onder andere een routekaart, deelnemerslijsten, overzichtskaart en vele wetenswaardigheden over de rally en deelnemers. Waar je dit pakket kunt kopen kunt u zien op www.autosportief.nl. Kijken bij een rally kost verder helemaal niets, een unicum voor een topsportevenement in Nederland.