Nederlands English
Gesmoord in de kiem
27-02-2005
20:41
Als gevolg van recente, onverwachte en onvoorziene zakelijke ontwikkelingen binnen zijn bedrijf is Jeroen de Jong genoodzaakt om zijn rally aktiviteiten de komende tijd op een laag pitje te zetten. “Er gebeuren ineens zoveel dingen tegelijk dat ik het niet verantwoord vindt om dit te combineren met de rallysport. Als je iets aanpakt moet je het goed doen of anders helemaal niet.” Aldus Jeroen in een korte reactie.

Het team had net een hele ambitieuze kalender voor 2005 rond met de sponsoren. Zo zouden zij met de splinternieuw opgebouwde Opel Astra kitcar uit de stal van Verbaas o.a. starten in de South Swedish Rally, Ypres, the Manx rally, de Omloop van Vlaanderen en de Condroz.

“Het is eeuwig zonde, ik voorzag een grote toekomst in deze jongen. Alle puzzelstukjes zijn in de loop van 2004 ingevuld. We hadden net een goed team op poten, een splinternieuwe auto compleet met alle benodigde reservedelen, een servicebus en mischien wel het belangrijkste, het budget! Jeroen en ik waren net goed op elkaar ingespeeld, het nieuw ingevoerde notes-systeem werkte goed, we hebben samen het afgelopen jaar de nodige ervaring opgedaan in Ierland, Ypres en de Condroz, kortom we lagen goed op schema om in 2006 een serieuze medespeler te worden in het Nederlandse Kampioenschap.” reageerde een teleurgestelde en vanaf heden werkloze Bart van Riemsdijk op de plotselinge ontwikkelingen.

De eerste twee wedstrijden op de kalender, de Ardennes Bleue in Spa en de South Swedish rally in Vaxjo zijn in ieder geval gecancelled. Over de verdere toekomst moet op korte termijn nog nagedacht worden.